Duwbak op drift in Borgharen.

bVision Photography

Op de Maas bij Maastricht is met de Kerst een gestrande duwbak van 76 meter lang weggetrokken, die tegen de stuw van Borgharen dreigde te slaan. De onbestuurbare duwbak ‘Corsica’ uit Ridderkerk dreigde door de sterke stroming van de Maas tegen de stuw aan te drijven. De duwbak was geladen met 2200 ton kunstmest en was losgeraakt van zijn duwboot. Dat gebeurde toen de combinatie vanuit het Julianakanaal de Maas op wilde varen. De schipper werd daarbij verrast door de sterke stroming van de Maas. De duwbak kwam dwars op de stroming te liggen, maar bleef haken aan een steiger.

bVision Photography

En heel toevallig was ik getuige van dit incident en had zelfs mijn fotocamera bij de hand. Oké, het was bijna einde oefening, maar meer foto’s heb ik in de pers ook niet gevonden. Hoe ik er kwam is een ander verhaal. Ik wilde even een uurtje er van tussen en wat foto’s maken van het hoogwater in de Maas… Eerst wist ik even niet wat er aan de hand was, op de sluis zelf stonden namelijk twee politieauto’s het tafereel gade te slaan. Maar na even Google te hebben geraadpleegd kwam het bovenstaande verhaal eruit.

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

18 Comments

 1. Nog even dan staat de duwbak voor je deur. Een ramp is op komst. Er is gewoon geen echt nieuws he… hoe is het thuis verder?

 2. Blijkt maar weer dat je altijd je camera bij je moet hebben. Mooie foto’s en heb er eerlijk gezegd verder niets van gelezen dus voor mij heb je een scoop 🙂

 3. kijk dat mogen wij dan weer lezen bij jou……….

 4. Ha Sjoerd,

  Dat is dan een spannende onderbreking geworden.
  Toch flinke sleper op de Maas, maar dat mag ook wel met de sterke stroming. oma

 5. Leuk, dat je net op dat moment aanwezig was. Nu nog een ingang vinden om ze bij de krant te krijgen! Veel geluk en gezondheid in 2013!!!!

 6. Je verrast ons telkens weer Sjoerd !

 7. Hier wordt weer eens de toegevoegde waarde van weblogs ten opzichte van de reguliere nieuwsmedia zichtbaar gemaakt.

 8. Mijn camera ligt ook altijd klaar…nog niets nieuws vernomen hier… hoop dat alles goed gaat….Agnès

 9. Borgharen, het heeft voor mij altijd een wat magische klank. Overghouden van de tijd dat de waterstanden werden voorgelezen. Dat heeft diepe indruk op mij gemaakt toen ik nog kind was. Achter de getallen -2 of +3 vermoedde ik een wereld waar ik geen enkel inzicht in had. maar het was vast belangrijk want het kwam iedere dag op de radio

 10. Ik hoorde ervan op de radio gisteren. Dat had nog lelijk kunnen aflopen …
  Mooi dat jij er op het juiste moment langs kwam. Dat heeft weer zo moeten zijn, denk ik dan altijd maar, daarom ga ik ook nooit zonder camera op pad. Het heeft je weer een paar heel aardige foto”s opgeleverd.

 11. Kijk, toch wel heel bijzonder dat je het meemaakte. Elk ogenblik kan er iets speciaals gebeuren.

  Love As always
  Di Mario

 12. Wel over gelezen maar in de media niet veel foto’s gezien. Nu dus gelukkig bij jou. Dank voor het up-loaden. Ik heb bijna altijd een camera mee en dan heb ik het over mijn pocketcamera, de Canon Powershot SX210 IS. Saludos de Albert

 13. Persfotograaf Sjoerd. Misschien kan je ze aan de krant verkopen 😉

 14. je bewijst maar weer eens hoe handig het is die camera altijd bij te hebben

 15. Best grappig dat je daar dan toevallig ter plaatsen bent. Heb je je camera altijd bij?

 16. Gelukkig is dat ook weer goed gekomen, want je moet er niet aan denken dat het water niet meer verder zou kunnen stromen.

 17. Ga je er even tussen uit….beland je hier weer in… maar ik begrijp dat het goed is afgelopen..foto’s maken bij de Maas vind ik ook altijd interessant…alleen is het zover weg…Agnès

  Ik heb net de film Sonny Boy zitten te kijken, moet er nog even van bijkomen….

Geef een reactie