Duwbak op drift in Borgharen.
Duwbak op drift in Borgharen.

Duwbak op drift in Borgharen.

bVision Photography

Op de Maas bij Maastricht is met de Kerst een gestrande duwbak van 76 meter lang weggetrokken, die tegen de stuw van Borgharen dreigde te slaan. De onbestuurbare duwbak ‘Corsica’ uit Ridderkerk dreigde door de sterke stroming van de Maas tegen de stuw aan te drijven. De duwbak was geladen met 2200 ton kunstmest en was losgeraakt van zijn duwboot. Dat gebeurde toen de combinatie vanuit het Julianakanaal de Maas op wilde varen. De schipper werd daarbij verrast door de sterke stroming van de Maas. De duwbak kwam dwars op de stroming te liggen, maar bleef haken aan een steiger.

bVision Photography

En heel toevallig was ik getuige van dit incident en had zelfs mijn fotocamera bij de hand. Oké, het was bijna einde oefening, maar meer foto’s heb ik in de pers ook niet gevonden. Hoe ik er kwam is een ander verhaal. Ik wilde even een uurtje er van tussen en wat foto’s maken van het hoogwater in de Maas… Eerst wist ik even niet wat er aan de hand was, op de sluis zelf stonden namelijk twee politieauto’s het tafereel gade te slaan. Maar na even Google te hebben geraadpleegd kwam het bovenstaande verhaal eruit.

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

18 Comments

  1. Borgharen, het heeft voor mij altijd een wat magische klank. Overghouden van de tijd dat de waterstanden werden voorgelezen. Dat heeft diepe indruk op mij gemaakt toen ik nog kind was. Achter de getallen -2 of +3 vermoedde ik een wereld waar ik geen enkel inzicht in had. maar het was vast belangrijk want het kwam iedere dag op de radio

  2. Ik hoorde ervan op de radio gisteren. Dat had nog lelijk kunnen aflopen …
    Mooi dat jij er op het juiste moment langs kwam. Dat heeft weer zo moeten zijn, denk ik dan altijd maar, daarom ga ik ook nooit zonder camera op pad. Het heeft je weer een paar heel aardige foto”s opgeleverd.

  3. Ga je er even tussen uit….beland je hier weer in… maar ik begrijp dat het goed is afgelopen..foto’s maken bij de Maas vind ik ook altijd interessant…alleen is het zover weg…Agnès

    Ik heb net de film Sonny Boy zitten te kijken, moet er nog even van bijkomen….

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.