Spanning in Waskemeer

Trafohuisjes bVision.nl

Het Trafohuisje van deze week is op de foto gezet door Wieneke, ze schrijft hierbij het volgende:
Vandaag ga ik eindelijk eens mijn belofte inlossen. In de bijlage vind je drie foto’s van een trafohuisje aan de Kruisweg te Waskemeer (gemeente Ooststellingwerf, Friesland). Het staat vlak naast een woonboerderij en voor de privacy heb ik dat huis er maar niet op gezet. Wel staan de twee paarden behorende bij dit huis op de foto. Er loopt een fietspad vanaf de Kruisweg naar het Blauwe Bos. Rechts ligt een veehouderij, vandaar de balen hooi.In het Blauwe bos wandelen wij veel met onze schnauzer Bella.
Dat vandaag mag u met een korreltje zout nemen, Ook Wieneke moest even wachten…

Trafohuisjes bVision.nl

Waskemeer ligt in het noorden van Ooststellingwerf. De naam van het dorp is ontleend aan een vennetje dat ongeveer 2 kilometer naar het westen ligt. Dit ven heet het ‘Waskmar’. In het vennetje werden de schapen gewassen, vandaar de naam, die was-meer betekent. Overigens heb ik even moeten zoeken naar de juiste lokatie, ik snap nu waarom het kruisweg heet…

Trafohuisjes bVision.nl

De coördinaten zijn 53.047379 en 6.278894 (Google Maps)

Trafohuisjes bVision.nl

18 Comments

 1. Een prachtig trafohuisje. Zeker ook omdat er geen graffity op is.
  Grtz Mara

 2. Ha Sjoerd,

  Mis zo wat het spannendste logje van de week.
  Dit trafohuisje is wel eenzaam, daarom zit er geen graffiti op. oma

 3. Een beetje stijf en fantasieloos geheel met als verrassing het puntdak dat lichtjes uit het lood is. Of is hier sprake van een vertekend perspectief?

 4. De spanning loopt natuurlijk op voor morgen.

 5. In dat huisje moet wel flink wat energie getransformeerd worden; de deuren zijn roodgloeiend.

 6. Dit vind ik nu een leuk huisje. Eeerdaags van mij ook weer een huisje die zo mooi beschilderd is dat ik lange rtijd niet door had dat het een trafo huisje is.
  Off topic, geen pittige gesprekken over de lichtjes zolang ik het maar allemal verzorg 🙂

 7. Mooi huisje, standaard maar toch apart. ik zal in het nieuwe jaar eens een rondje maken en wat HS huisjes op de kiek zetten. Sjoerd een goed beging van 2013, samen met je vrouw!

 8. Platteland vandaar dat het er zo schoon uitziet.

 9. Leuk huisje weer, en zonder graffity!

 10. Wat mij vooral opviel aan dit trafohuisje is de totale afwezigheid van graffiti. Dat is toch ook wel bijzonder, he? 🙂

 11. Ik vind de raampjes dan wel weer bijzonder.

 12. Grappig dat iedereen meehelpt met huisjes enzo. Ik moet er ook wel weer een paar op de foto zetten, maar ik wacht op iets mooier weer.

  Love As Always
  Di Mario

 13. Grappig, op zoek naar kleurrijke herfstpanorama’s ben ik begin november nog langs dit huisje gekomen. Ik heb zelfs nog even overwogen om er een paar foto’s van te maken, maar ik dacht: ach, zo lang er nog eentje van me bij Sjoerd in de acht staat, kan dit huisje ook nog wel even wachten. Het is een mooi, simpel huisje, zoals er hier in de buurt veel staan.

 14. Likje verf voor de deuren zou geen overbodige luxe zijn. Het staat daar mooi aan de Kruisweg 🙂

 15. Een erg leuk huisje dit. Het doet anders aan dan de meeste huisjes.

 16. Je leert zo wel weer eens nieuwe plaatsen kennen 🙂

 17. Een schitterend net huisje! ja, nu ik er op let zie ik ze steeds vaker en overal en zo!

Geef een reactie