Spanning in Waskemeer
Spanning in Waskemeer

Spanning in Waskemeer

Trafohuisjes bVision.nl

Het Trafohuisje van deze week is op de foto gezet door Wieneke, ze schrijft hierbij het volgende:
Vandaag ga ik eindelijk eens mijn belofte inlossen. In de bijlage vind je drie foto’s van een trafohuisje aan de Kruisweg te Waskemeer (gemeente Ooststellingwerf, Friesland). Het staat vlak naast een woonboerderij en voor de privacy heb ik dat huis er maar niet op gezet. Wel staan de twee paarden behorende bij dit huis op de foto. Er loopt een fietspad vanaf de Kruisweg naar het Blauwe Bos. Rechts ligt een veehouderij, vandaar de balen hooi.In het Blauwe bos wandelen wij veel met onze schnauzer Bella.
Dat vandaag mag u met een korreltje zout nemen, Ook Wieneke moest even wachten…

Trafohuisjes bVision.nl

Waskemeer ligt in het noorden van Ooststellingwerf. De naam van het dorp is ontleend aan een vennetje dat ongeveer 2 kilometer naar het westen ligt. Dit ven heet het ‘Waskmar’. In het vennetje werden de schapen gewassen, vandaar de naam, die was-meer betekent. Overigens heb ik even moeten zoeken naar de juiste lokatie, ik snap nu waarom het kruisweg heet…

Trafohuisjes bVision.nl

De coördinaten zijn 53.047379 en 6.278894 (Google Maps)

Trafohuisjes bVision.nl

18 reacties

  1. Grappig, op zoek naar kleurrijke herfstpanorama’s ben ik begin november nog langs dit huisje gekomen. Ik heb zelfs nog even overwogen om er een paar foto’s van te maken, maar ik dacht: ach, zo lang er nog eentje van me bij Sjoerd in de acht staat, kan dit huisje ook nog wel even wachten. Het is een mooi, simpel huisje, zoals er hier in de buurt veel staan.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.