Porsche 944 (1982 tot 1991)
Porsche 944 (1982 tot 1991)

Porsche 944 (1982 tot 1991)

bVision Photography

De Porsche 944 is van 1982 tot 1991 geproduceerd door de Duitse autofabrikant Porsche. Hij was bedoeld als opvolger van de Porsche 924. Het was een meer moderne 924, met een wat uitgebouwde carrosserie. Deze auto was destijds het instapmodel van Porsche. Deze uitvoering wordt door echte Porsche rijder niet als Porsche gezien. De motor ligt namelijk op een voor Porsche ongebruikelijke plaats, voorin. Maar ondanks dat was deze Porsche wel een verkoopsucces in de jaren 80.

bVision Photography

De foto’s op de site zijn van een 4 cilinder Porsche en zijn niet van topkwaliteit. De eigenaar was vergeten dat ik voorbij zou rijden en was vergeten om de auto netjes te poetsen. Hij stond ergens in Beek langs de weg, het had net geregend en er stond net een zeer irritant zonnetje. Maar goed, hij staat er toch op en wellicht kom ik hem nog eens in beter omstandigheden tegen. Zo ongepoetst mag hij nog niet mijn virtuele garage in.

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

17 Comments

  1. Ik vind dit zeker een mooie auto, misschien spreekt deze me zelfs meer aan dan de 911. Maar zo ongewassen en ongepoetst, nee, dat is niks.

    Was de 944 niet gelijktijdig met de 924 leverbaar, als sterkere variant? De 924 werd toen toch bij Audi gemaakt? De opvolger van de 944, de 968 is volgens mij maar een paar jaar verkocht en zie je bijna nooit meer.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.