Spanning in Ouderkerk aan de Amstel
Spanning in Ouderkerk aan de Amstel

Spanning in Ouderkerk aan de Amstel

Trafohuisjes bVision.nl

Soms wordt je op het verkeerde been gezet zoals met de foto welke Han Vogel me opstuurde. Ik dacht dat dit huisje al lang afgebroken was, echter bij mijn zoektocht waar het had moeten staan, vond ik het huisje terug. Of het nog operationeel is weet ik niet. Ik kan er niet even langsgaan, dat bewaar ik voor als ik gepensioneerd ben. Maar het is alive… Dit was wat Han erover schreef:
Hallo Sjoerd,
Hier een oud Hs huisje wat er niet meer staat in N. Amstel.
Oja deze plaatjes komen uit PEN foto archief.

Trafohuisjes bVision.nl

Op de achtergrond op de nieuwe foto’s zie je nog net de watertoren van de Kruitfabriek, watertoren is eigenlijk verkeerd, het was meer een blustoren voor calamiteiten. Een rijksmonument waar momenteel een restaurant in is gevestigd. Wat wel bijzonder is dat er aan het huisje zaken zijn gewijzigd. Voorheen liepen de leidingen boven de grand, zoals op de foto van Han te zien is. Waarschijnlijk hebben de wijzigingen aan het huisje plaatsgevonden op het moment dat alles onder de grond is gelegd. Een heel bijzonder exemplaar in ieder geval.

Trafohuisjes bVision.nl

De coördinaten zijn 52.293494 en 4.89035 (Google Maps)

Trafohuisjes bVision.nl

19 Comments

 1. oma

  Ha Sjoerd,

  Het huisje lijkt op de eerste foto groter, zal wel door het perspectief komen.
  Wel apart dat het er nog steeds zo bij staat, op de ramen na die zijn dicht gemetseld. oma

  ot, idd het is een Football. oma

 2. In een voorgaand blogje over Amstelveen had ik dit monumentale huisje al eens gelinked. Het staat dan ook aan de Kruitmolen in Amstelveen. Ouderkerk aan de Amstel ligt aan de andere kant van de Amstel.

 3. Han

  Ik heb deze foto’s uit het PEN glasplaten archief en ging er vanuit dat deze huisjes, net als de andere oude huisjes uit dit archief, al gesloopt waren.
  Maar nu blijkt dat https://maps.google.nl/ een grote meerwaarde heeft, als je tenminste zoals jij de moeite neemt om het op te zoeken.
  Een echte eyeopener voor me!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.