Winterbanden, een mythe
Winterbanden, een mythe

Winterbanden, een mythe

bVision Photography

Marketeers moeten zo nu en dan een schepje zout in een open wond strooien. Terwijl ik gisteren met mijn sportwagentje rustig over de Limburgse wegen reed en dacht wanneer ik in de afgelopen jaren echt op sneeuw had gereden moest ik voor mezelf toegeven dat dat ook echt was om in de sneeuw te crossen. Lekker een beetje slippen en gek doen. Nadat ik met de BMW een aantal malen volkomen onverwacht rondjes op de autoweg maakte, en ik niet weet hoe ik het voor elkaar heb gekregen om niets en niemand te raken ben ik voorzichtiger geworden. Het plezier aan het rijden door de sneeuw was er in ene keer vanaf. Maar om nu winterbanden te gaan aanschaffen die je eigenlijk alleen maar nodig hebt als er echt sneeuw of ijs op de weg ligt vindt ik toch wat overdreven. Je hoeft het gevaar niet onnodig op te zoeken. De Volkskrant is het helemaal met mij eens, daarom heb ik uiteraard dat stuk ook gelezen. Winterbanden zijn alleen maar goed als er echt ijs of sneeuw ligt, en dan moet je nog steeds geen achterwiel aangedreven auto hebben met veel vermogen. De moraal van het verhaal: Koop een voorwiel aangedreven tweedehands auto (met eventueel winterbanden) voor in de winter en zet de MG dan mooi gepoetst in de garage voor als het mooi weer en wat warmer is. Als het goed is staat hij vrijdag voor de deur en kunnen we weer eens gezellig gaan shoppen…

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

28 Comments

 1. Ik heb geen winterbanden… moet ook zelden grote afstanden afleggen en dan gewoon beetje voorzichtig zijn en alst anders kan laat ik auto in de garage… Heb eigenlijk best wel n hekel aan ijs- of sneeuwrijden 🙁

 2. We hebben voor geen van onze auto’s winterbanden in de garage staan. De beide MG’s gebruik ik nooit in de winter als er pekel gestrooid is. De alledaagse auto is de Honda CRX van Mara en ik ben het helemaal eens met jouw opmerking “Om nu winterbanden aan te gaan aanschaffen die je eigenlijk alleen maar nodig hebt als er echt sneeuw of ijs op de weg ligt vindt ik toch wat overdreven”. We passen allebei onze snelheid aan als het gesneeuwd heeft, en vanaf dit jaar zullen wij er niet veel meer zijn in de winter.
  Saludos Albert

 3. oma

  Ha Sjoerd,

  Ja ook hier in de buurt, staat men op de stoep, voor de deur want de hele buurt moet zien dat er winterbanden onder gaan, nooit van een garage gehoord, of van voorwiel aandrijving.
  Vaak zijn het de hard rijders die zich niet willen laten remmen door het weer.
  Gelukkig hoor ik tot de generatie die nog auto heeft leren rijden, LOL.
  Maar geen meter meer aflegt in de auto. oma

  ot, Vreemd dat de virusscanner het liet afweten.

 4. ik heb onlangs prijzen vernomen voor winterbanden en da’s me veel te veel voor die enkele weken op een jaar dat het hier sneeuwt.
  Oppassen en desnoods ander vervoer of te voet gaan kan ook al veel oplossen.

 5. Het is dus alleen een mythe voor lui die niet zoals wij fatsoenlijke sneeuw hebben. Ha, 25 cm, dan wordt het pas leuk. Ik vind het allemaal best die eigenwijsheid zolang jullie dan maar niet hier komen rondrijden en het verkeer belemmeren met je zomerbandjes.

 6. Wij zorgen dat we goede banden hebben, maar we kopen geen winterbanden. Half afgesleten winterbanden zijn niet veiliger dan gewone goede banden met veel profiel. Voor ons is dit onder andere een reden om in de winter niet meer naar Oostenrijk te gaan. Bovendien, we heben de laatste jaren hier ook sneuuw genoeg.

 7. Een grote fake, dat verhaal met die winterbanden in een land waar steeds minder sneeuw zal gaan vallen en het met de jaren ook minder koud wordt. Bovendien, en dat heeft dan slechts betrekking op mijzelf, ben ik niet zo gek om nog met de auto de deur uit te gaan die ene keer dat het sneeuwt en het moeizaam rijden wordt.

 8. Wij hebben hier in het noorden de afgelopen jaren heel wat meer sneeuw gehad dan jullie daar in Limburg. Omdat ik voor mijn fotosessies toch wel vaak aangewezen ben op B-wegen en de flankerende bermen, ben ik maar wat blij met de winterbanden, want die geven toch aanzienlijk meer grip.

 9. haha, ik lees de reactie van Mario…
  Zou dat bestaan: een fiets met winterbanden???
  Lijkt me prima rijden!!

  Bij onze oostelijke buren zijn winterbanden verplicht.
  Dus daar je moet wel…

  En hier: gewoon voorzichtig rijden!

  Warme groet van Marlou

  .

 10. Sommigen begrijpen het niet, Winterbanden geven meer grip , maar wil niet zeggen dat ge meer kan doen ! Glad is glad , de meeste incidenten gebeuren met wagens met winterbanden omdat ze denken dat er niks kan gebeuren !

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: