Irriteutjes
Irriteutjes

Irriteutjes

bVision Photography

Ik ben een echt wintermens, lekker een flink pak sneeuw een paar graden vorst, wat wil een mens nog meer. Maar hoe kan het dan dat ik steeds meer verlang naar het voorjaar, nee niet de zomer, die is me te warm, maar lekker toeren bij een graadje of twintig in de zon met de kap eraf. Of is dat het blue monday effect en verlang ik gewoon naar vakantie.

bVision Photography

Ik erger me gruwelijk aan de prijzen en strategieën die Albert Heijn erop nahoudt. Maar waarom ga ik er dan iedere keer weer naartoe? Omdat ze alles hebben wat ik nodig heb, omdat ik er blindelings alles weet te pakken, omdat ik er makkelijk kan parkeren. Iets van dat alles moet me ongewild toch over de streep trekken. Ik ga in ieder geval niet alleen in de hamsterweken, of als er voetbal poppetjes of plaatjes zijn. Die neem ik wel mee maar dump deze onmiddelijk bij de kinderen van mijn vriend Humberto.

bVision Photography

Wanneer moet je een auto All Risk verzekeren en wanneer schakel je over op WA of WA extra. Ik rij al weet ik niet hoe lang schadevrij. en heb toch maar besloten om in het vervolg voor mijn niet al te jonge auto’s een WA verzekering te nemen. Weliswaar met een pluspakket, want je wil niet weten hoeveel ruiten ik al heb moeten laten vervangen of heb moeten laten repareren

bVision Photography

Overigens is vlees kopen bij Albert Heijn voor ons een crime. Want waarom zitten er bij Appie of twee of vier karbonaadjes in een verpakking. Wij zijn met z’n drieën en houden er altijd ene over, die we dan maar weer delen. Of we moeten een pak van vier en een pak van twee kopen en er drie in de diepvries gooien. En eigenlijk heb ik liever vers vlees.

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

22 Comments

 1. Irriteutjes… tja wie heeft ze niet ? Geef mij ook maar zon, of lenteweer, autorijden met t dak open en weten dat je net goed verzekerd bent, niet te min maar ook niet te duur… Zou ik met alle plezier stoppen bij de slager en gezwind exact de juiste porties bestellen die ik nodig heb 😉

 2. Dan nu mijn reactie op de verschillende Irriteutjes.
  1. Ik ben geen wintermens, Mara ook niet. De mooiste tijd in Nederland vinden wij het voorjaar en daarom komen wij half april terug om weer heerlijk cabrio te kunnen rijden met mijn MGF. Dit jaar is het onze bedoeling om de bloesemroute in de Betuwe weer eens te gaan rijden. Met ongeveer 20 graden en een lekker pilotenjack aan is dat MaGistraal gevoel.
  2. Waarom zou ik me ergeren aan de prijzen en strategieën die de C1000 er bij ons in de wijk er op nahoudt. Gewoon de dagelijkse boodschappen daar kopen omdat ie het dichts bij ons is. In Spanje gaan we naar de Spar, op slechts 30 meter van ons appartement.
  3. Ik kan daar kort in zijn de beide MG’s en de Honda zijn all-risk verzekerd bij Univé. Met de no-claimkorting scheelt het bijna niets met WA plus.
  4. Hier hebben wij met z’n tweetjes geen last bij de C1000 en de aparte zelfstandige slager in de Spaanse Spar. De laatste maakt de bestelling ter plaatse klaar. Niks voorverpakt, allemaal vers en de hoeveelheden die wij willen.

  Hopelijk heb je wat met mijn antwoorden Sjoerd.
  Saludos de Albert

 3. oma

  Ha Sjoerd,

  Een voordeel dat je van de winter houdt, je kunt de winter niet ontlopen.
  De grootgrutters hebben zeker een hele strategie of winkel, parkeerplek enz. bedacht, daar zijn ze erg goed in.
  Zelf ooit net allrisk laten vervallen, mooi maakt ik een klapper, maar het verschil is toch niet zo groot als je max. no claim hebt.
  Voorverpakt vlees strategie, helemaal over na gedacht, dan moet je toch naar de vers slager.
  of stoppen met vlees eten. oma

  ot, Hulde aan onze moeders die het toch allemaal maar deden en we weer in een schoon bed konden slapen.

 4. Mijn auto is nog all risk verzekerd, een ongeluk zit immers in een klein hoekje, met maximale no-claim valt de premie ook nog wel mee. Ik doe boodschappen bij de Vomar omdat die een grote parkeerplaats heeft en de supermarkt hier is met het ruimste assortiment, en is toch zeker 2 keer zo groot als de AH.

 5. Eigenlijk zou jij met je Friese wortels natuurlijk op schaatsen moeten staan deze dagen. Geen Fries die je hoort zeuren nu hier in het noorden, allemaal de blik op de horizon en het ijs in de bol 😉

 6. Heb toch liever de lente hoor Sjoerd ik heb dit seizoen al genoeg in de kou gestaan !
  En ik koop nooit voorverpakt vlees ! Liever iets vers van de slager , het kost wel ietske meer !
  En de psychologen die achter een supermarktketen zijn niet van de poes ! In onze stad is het nog niet een AH invasie !

 7. Ken dat, op de AH na… want makkelijk zat: die hebben wij niet op onze zandplaat..
  Vlees is lekkerder als het verantwoord is, en wat betreft AH: zolang Wakker Dier nog ziet dat daar plofkippen verkocht worden… zou ik een straatje om gaan. Of gewoon es koken met noten en/of kaas.

  De lente komt wel: hoor maar eens naar de vogels, die fluiten de lente terug :))

 8. Annette Barendregt

  Ik erger me aan die “Eigenhuismerk”- strategie van AH. Van de ene op de andere dag verkopen ze producten niet meer, zoals bijv. het merk kattevoer wat ik altijd koop en wat het enige is waar mijn kat niet van gaat kotsen. Geen wonder dat die webwinkels allemaal zo’n vlucht nemen. Pfft. Maar ja: het blijft toch wel een fijne winkel. Vlees koop ik er nooit. Ik “sponsor” de bakker, de slager, de visboer en de kaasboer in mijn kleine stadje. Die moeten ook te eten hebben, hé?

 9. ria

  Bij ah kom ik nauwelijks meer, of het moet op zondag zijn dan is het de enige die open is. De rest haal ik bij de Lidl of in de dorpssuper, dat is een PLUS. Vlees komt van de vleesboerderij en vis van de visboer. On zeze Spit is Wa en de ander all risk verzekerd, en zo doet iedereen zijn ding, zomer of winter.

 10. Voorjaar…of zomer, dat heb ik het liefst. Supermarkten probeer ik te vermijden, maar tegenwoordig is alles wel van een grote keten. Een auto heb ik niet en mijn fiets heb ik niet verzekekerd. En vlees haal ik bij de slager. Verser en ik kan zelf bepalen hoeveel.

  Love As Always
  Di Mario

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.