Eten uit de kliko
Eten uit de kliko

Eten uit de kliko

bVision Photography

Deze week las ik een verhaal, ik dacht bij Rob, over het weggooien van eten. Uiteraard gebeurd dat hier ook. Niet alles kun je van tevoren inschatten, ook de honger van de medebewoners niet. Toch gaat er hier niet uitzonderlijk veel weg. Natuurlijk, een handvol rijst of bami verdwijnt wel eens in de kliko. Evenzo producten die je vers koopt en niet zo vers blijken te zijn en na een paar dagen al liggen te rotten in de koelkast Een restje macaroni gaat snel mee naar het werk, yammie met een beetje mayo. En zoals gisteren waren er wat aardappelen en wat wortelen over, In de avond even fijn snijden, een paar plakken in stukjes gesneden ham erbij, een klein blikje erwtjes, een fijn gesneden uit, een paar in stukjes gesneden augurken, de zilveruitjes waren op, een gekookt eitje, een in blokjes gesneden tomaat, een lepel azijn en wat halvanaise en je hebt een prachtig slaatje voor tussen de middag. Heel voedzaam en gezond. En het scheelt dat ik vanochtend geen boterhammen hoef te smeren om mee te nemen. Het laatste mis ik natuurlijk wel, ik moet nog steeds alleen opstaan en alles zelf verzorgen. De titel is uiteraard een beetje sarcastisch, het is eten wat niet in de kliko komt.

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

23 Comments

 1. Hier gaat ook weinig de kliko in, hou eigenlijk van restjes-koken, geeft voldoening wanneer je iets lekkers kan maken en daardoor alle potjes uit de ijskast verdwijnen, plaats maken voor weeer nieuwe etenswaar…

 2. De laatste weken belandt er hier wel regelmatig wat eten in de kliko. Wel eten wat niet meer goed is. Doordat we allebei een paar keer ziek geweest zijn en dus meer groenten in huis hadden dan we uiteindelijk gegeten hebben. Zonde, dat wel. Zou je als particulier zulk eten naar de voedselbank kunnen brengen?

 3. oma

  Ha Sjoerd,

  Dat heb je heel goed gedaan Sjoerd, en zo maak je een eigen gebakje voor de lunch.
  Ben een groot tegenstander van verspilling, in alles.
  Voedsel is een groot goed waar je met verstand mee om moet gaan.
  Inkopen, beheren en afgepast koken zijn de 3 grondregels omdat goed te doen.
  Anders vogels en eenden kun je zeker in de winter veel plezier doen met wat brood. oma

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma kun je straks beluisteren op onze weblog en nu al op de website waar de programma’s staan: http://www.wir-3.com/ kies voor radio de BOM

 4. Ik kan daar kort en krachtig over zijn, wij gooien bijna nooit eten weg. Voor de volgende dag maakt Mara meestal een hapje om lekker weg te smikkelen. Oud brood geven we aan de vogels. Hier in Spanje aan de meeuwen en duiven op het strand bij ons voor.
  Oud Eten Op Tafel Door Crisis (Volkskrant vr 25-01-2013) Dit artikel heb ik je gemaild.
  Ook namens Mara wens ik jou samen met Antoinette een fijn en rustig weekend.
  We zijn weer helemaal bij amigo.
  Adios Sjoerd. Saludos de Albert

 5. Annette Barendregt

  Ik krijg trek! Mmmm, lekker zo’n slaatje. Ik ben net zoals jij. Ik gooi zo min mogelijk weg, maar wat moet dat moet. Alleen brood gaat nooit in de kliko. Dat neem ik altijd mee naar de haven. En binnen 5 minuten is er geen kruimeltje meer over. Alles verdwenen in een paar meeuwenmagen!

 6. Ik probeer nog weleens op te eten wat Shirel en Yaron laten staan, maar toen de kg er bij mij daarom aanvlogen ben ik daarmee maar gestopt. Maar hier wordt zelden eten weggegooid. Dinnetje kan het altijd wel ergens in verwerken.

  Love As Always
  Di Mario

 7. Het leuke van restjes is dat ze niet gepland zijn en dat ze je dus dwingen tot wat creativiteit. De lekkerste dingen die ik eet zijn vaak gemaakt met een rest of een kliekje als basis. Misschien zijn zo de ‘slaatjes’ ook wel ontstaan 🙂

 8. ha die Sjoerd,

  ik doe precies hetzelfde als jij!
  Als er iets over is, dan maak ik er een slaatje van.
  Mijn moeder maakte altijd een soort van “pie” (spreek uit: paaaj)
  dan bedek je de restjes in een ovenschotel met een laagje aardappelpuree en nog wat geraspte kaas en lekker bruin laten worden. Smullen!!

  Eet smakelijk en … voor je grote liefde: beterschap!!!

  Warme groet van Marlou

  .

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.