Het is spannend in Bos en Lommer

Het is spannend in Bos en Lommer

Trafohuisjes bVision.nl

Vandaag zijn we te gast bij Frank103, van het gelijknamige weblog. Bij een bezoek aan Amsterdam maakte hij de volgende beelden en schreef: Bij de ingang van winkelcentrum Bos en Lommer staan 2 gebouwen, waarvan één of beide spannende gebouwen zijn. Op beide zitten plakkaten van Liander, op het kleine gebouwtje zit ook een plakkaat van het GEB en op het grote gebouw van Waternet. Het Bos en Lommer plein is ongeveer 5 jaar geleden geheel gerenoveerd, waarna het dak van de parkeergarage op instorten stond. Op het dak van het parkeerterrein bevindt zich een plein waarop bijna iedere dag markt is. Het hele complex is toen een halfjaar gesloten geweest. Beide gebouwen zijn uiteraard feestelijk voorzien van schilderwerk.

Trafohuisjes bVision.nl

Al snel wist ik waarvoor welke gebouwen dienden. Het kleine gebouw is een gasverdeelstation. En het grote gebouw bestaat uit twee delen, het deel waar wat oorspronkelijk van het GEB was is het trafostation, en aan de andere kant zitten de rioolwaterpompen die het rioolwater oppompen naar een hoger gelegen gedeelte. Opmerkelijk is de beschildering van het grote trafostation met aan de andere zijde de rioolwaterpompen. Het opschrift BOS EN LOMMER staat netjes over de drie wanden die hier in de volgende foto’s te zien zijn.

Trafohuisjes bVision.nl

Trafohuisjes bVision.nl

Trafohuisjes bVision.nl

De coördinaten zijn 52.378861, 4.847134 (Google Maps)

Trafohuisjes bVision.nl

19 Comments

 1. Toch knap dat jij al die dingen dan weet uit elkaar te halen. Ik ga dit onderwerp steeds hoe leuker vinden. Als het weer wat mooier weer is, ga ik kijken of ik nog meer van die huisjes kan vinden hier in de omgeving.

  Love As Always
  Di Mario

 2. Wat een verschil met die landelijke van Jan K. alias Afanja vorige week. Elk huisje heeft zijn eigen spanning en charme. Mooi op de plaat gezet Frank103.
  OT: Vandaag spanning en warmte aan de Costa del Sol met ruim 20 graden.
  Je zal mij dan ook niet horen klagen.
  Saludos de Albert

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: