Valentijn

Valentijn

14 februari 496 werd door Paus Gelasius I uitgeroepen tot de dag van de heilige Valentijn. Niemand weet meer wie of waar deze goede man vandaan kwam of waar hij leefde, maar dat zou de oorsprong zijn van Valentijnsdag. In de begin negentiger jaren werd Valentijnsdag pas in Nederland en Belgie geintroduceerd. En niet in de oorspronkelijk bedoelde traditie als de dag van de geheime liefde. Nee het moest de dag voor de geliefde worden… Dan was er commercieel meer te halen. Dit jaar valt dit hier in het zuiden een beetje in het water. De Carnaval zit nog in het bloed. Toch een kaartje voor mijn geheime liefdes…

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

22 Comments

 1. Ik kreeg een geheimzinnig kaartje met de tekst “Je hoort me donderdag X W. ” Geen idee wie het was. Bleek het een stunt van radio West te zijn die 1000 mensen een handgeschreven kaartje hadden gestuurd. De ontvangers konden bellen naar de studio en zo mooie prijzen krijgen als ze er doorheen kwamen. 🙂

 2. ZES??????????? En geeneens een A erbij??????????? Nou, dat gaat lekker dan! 😉
  Fijne Valentijnsdag, Sjoerd. Ik hoop dat ze ook alle zes aan jou denken!

  Annette Barendregt
 3. Hai Sjoerd…

  ik dacht dat valentijnsdag een amerikaanse uitvinding was.
  Maar als ik het goed begrijp, bestaat het dus al heel lang en komt het waarschijnlijk toch uit Europa.
  Nou ja… ennieweez… ik heb er nog nooit aan gedaan en zal het ook nooit doen.

  Maar jij krijgt van mij een virtuele bos veldbloemen!
  geef ze maar aan je vrouw… voor beterschap…

  Groet van Marlou

  .

Reageren mag, stay safe!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: