Mooie karretjes

bVision Photography

Soms vind je juweeltjes zomaar in je postbak. Zoals de foto’s op deze pagina’s. De echte data daaromtrend kan ik niet achterhalen omdat er Franse kentekens opzitten. Hanscke was deze tegengekomen, had ze op de foto gezet, en vroeg zich af of ik het wel leuk zou vinden om deze te plaatsen. Of dat ik alleen maar eigen gefotografeerde auto’s zou plaatsen. Nee hoor, laatst hebben hier ook foto’s van Di Mario gestaan. Ik verzamel alles over klassieke en antieke auto’s. De mooie exemplaren mogen in mijn virtuele garage staan

bVision Photography

En de foto’s hier horen daar best wel in mijn virtuele garage thuis. Het zijn stuk voor stuk foto’s met een historie. Op de bovenste foto het Renault viertje (4CV) die de franse autoindustrie vlak na de oorlog weer op de kaart zette, schitterend toch. Trouwens de erachter staande Citroen Mehari was ook best wel excentriek. De andere foto’s van de enige echte Franse legende, de Traction Avant, een gangsterauto pur sang, maar wat liep dat ding fijn zeg, ik heb er ooit zelf in mogen rijden. Van dit soort auto’s wordt ik blij en vrolijk.

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

21 Comments

 1. Eentje uit de Kuifjes boeken. maar ik zal er niets vreemds over zeggen.

 2. Altijd leuk toch om een verzameling te laten groeien.
  Mooie karretjes..!
  Fijne zaterdag.

 3. He, dat zijn mooie plaatjes. Ik ben geen renaultfan, maar van deze word ik ook wel vrolijk.

  Love As always
  Di Mario

 4. de juweeltjes van vroeger dagen

 5. Ja, dat is een mooie wagen. Goed merk ook 🙂 En ziet er nog goed uit ook.

 6. Dit is een leuk exemplaar, met leuk weer er bij ook nog! Zo gaat ie prima!

 7. Als liefhebber van Franse auto’s (ondanks onze VW buscamper) vind ik deze plaatjes weer oogstrelend.

 8. Zeker allemaal mooi, maar de bovenste vind ik toch het leukst 🙂

 9. Ach wat komen ze hier mooi tot hun recht.

 10. De Traction Avant zal wat mij betreft altijd één van de mooiste auto’s aller tijden blijven. Deze lijkt nog in erg goed staat te verkeren. Heel mooi!

 11. Klassiekers !!! wie wordt er niet vrolijk van als je een van deze karretjes tegenkomt.

 12. Dit is zeker een prachtig karretje,
  Mag hier ook staan.

 13. Sjoerd, ik heb nog een map met veel foto’s en info over de VW als je wil zoek ik hem eens op voor je, verzenden kan via WeTransfer.

 14. Deze is echt zo mooi he, een auto met hoofdletter A

 15. Ha Sjoerd,

  Wat zijn het ook prachtig mooie auto’s en allemaal in het zwart.
  De stroomlijn van toen, doet niet onder aan de huidige.
  Zelfs het type motor wordt nog toegepast. oma

 16. Off topic, de flashmob was goed geheim gehouden, zelfs de deelnemers hoorden het vlak van te voren terwijl ze aan het repeteren waren in de kerk. Ik was getipt door de organisatie zodoende dat ik er vanaf wist.

 17. Die traction avant is heel fraai, eigenlijk de eerste auto met voorwielaandrijving. Ik heb er helaas nooit ingezeten, eigenlijk heb ik vrijwel nooit in een citroen gezeten.

 18. Ik vind het allemaal mooie auto’s, maar in de bovenste zou ik best wel willen rijden…. heel erg leuk….Agnès

 19. Hoi Sjoerd, Deze auto’s doen mij terugdenken aan mijn jeugd. Meer ook niet. De rest laat ik aan m’n lief over. Dat zwijmelen bij klassiekers en oldtimers. Ik heb zaterdag gezwijmeld met onze kleindochter Roos. Heel wat anders maar zeker ook plezant 😉
  Groetjes Mara

 20. In de jaren 60 reed in onze ‘dolfijne” stad de dominee van de Nederlandse Protestantenbond zo’n Traction Avant. Met de fiets probeerde ik hem bij te houden als jochie van 13 jaar oud. Soms lukte het me en dan glimlachte de man naar mij.
  Saludos de Albert

Geef een reactie