Geen spanning meer in Den Helder
Geen spanning meer in Den Helder

Geen spanning meer in Den Helder

Trafohuisjes bVision.nl

De schitterende foto’s van deze week zijn ingezonden door Han Vogel en zijn oude niet meer bestaande PEN huisjes uit Den Helder. Ik hoop dat iemand me ooit nog de exacte coördinaten van deze huisjes kan doorgeven. Voor mij zijn het in ieder geval schitterende exemplaren met een unieke vormgeving. Jammer dat ze dit soort monumenten afbreken.

Trafohuisjes bVision.nl

Ook bij deze huisjes is duidelijk te zien dat het hoogspanningsgedeelte, meest 10 of 15 kV, was afgescheiden van het Laagspanningsgedeelte, Toen 380 en 220V. Voor de veiligheid van de monteurs. Vaak zaten er ook verschillende sloten op. Ook hier zijn in de gevel de gevelstenen te zien. De haan en de hond, maar daar zal ik eens een ander artikel aan besteden.

Trafohuisjes bVision.nl

22 Comments

 1. Pingback: Het PEN huisje in Den Helder in de herhaling – bVision & Photography

 2. Pingback: Het PEN huisje in Den Helder in de herhaling

 3. Paul Joosten

  Het kerkraam op de achtergrond lijkt als twee druppels water op de ramen van de Ned. Hervormde kerk aan het Westplein. De hele buurt is door de bezetter in de oorlog met de grond gelijk gemaakt dus het huisje waarschijnlijk ooit. Deze locatie is nu het Helden der Zee-plein. Een foto waarom kerk en ramen goed te zien zijn (maar het huisje helaas niet, dat zal wel om de hoek gestaan hebben?) zie je hier: http://www.ontdekdenhelder.com/wordpress/wp-content/uploads/de-kerk-aan-de-weststraat.jpg

 4. Die andere zal waarschijnlijk in het Timorpark hebben gestaan. Dwz er is een Indische buurt waar ie in past. In de Sumatralaan zag ik nog een oude staan uit de 20’er jaren, met hond en haan tegels. Daar zal ie dus niet hebben gestaan.

 5. oma

  Ha Sjoerd,

  Zijn idd heel mooie huisjes, de tweede heeft helemaal een mooi dak.
  En dan te weten dat ze vaak door een architekt werden ontworpen. oma

  ot, wat leuk dat je een Erres radio hebt gebouwd, ik kwam niet verder dan zendertjes.

 6. Je vraagt (ik vraag mij af) je af, is dat laatste huisje echt of gefotoshopt? Het lijkt een beetje hetzelfde maar met enig vergelijk kom ik toch tot de conclusie dat het niet hetzelfde huisje is. Of ben ik hier mis mee?

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.