Brugge – door Frank

rugge is een hele mooie stad. Afgelopen weekend ben ik het Carnaval ontvlucht en heb daar een aantal dagen doorgebracht. Je merkt daar helemaal niets van Carnaval. Het was er wel druk op straat. Menig attractie zou zoveel toeristen wel tegelijk willen ontvangen. Nou woon ik zelf in de buurt van Maastricht, en is Maastricht wellicht ouder dan Brugge, maar zoveel oude gevels hebben wij niet. In Brugge krijg je vaak een gevoel door de middeleeuwen te wandelen. En het is géén vergane glorie. Alles is keurig onderhouden. Anders dan in de middeleeuwen waren de straten in Brugge mooi schoon, slechts één hondendrol heb ik kunnen bespeuren tijdens de vele uren wandelen door de stad. Wel jammer is het, dat het er soms flink stinkt naar uitlaatgassen in sommige straten, maar dat zal in vroegere eeuwen nog wel veel erger geweest zijn, toen nog iedereen hout stookte en, zoals we in de geschiedenisboekjes leerden, zijn afval op straat kiepte. Bitter koud was het afgelopen weekend. Dik ingepakt hebben we rond gedoold. Zelden heb ik de camera tevoorschijn gehaald. Mijn vingers vroren er bijna af en de jas open doen om hem er onder uit te halen was ook een beproeving. Een koude wind maakte dat je een gevoelstemperatuur had van -10 graden zei iemand, maar ik geloof het ook als het -20 graden zou zijn geweest. Sowieso, na een paar glazen “Brugse Zot” werd het animo om foto’s te maken steeds minder en de stemming steeds beter. Brugge is een bestemming om terug te gaan. Dik twee uur rijden bij ons vandaan, wie weet deze zomer nog eens. Wel met een overnachting erbij vanwege de “Brugse Zot” en den “Straffe Hendrik”. Hieronder dan wel nog een paar foto’s genomen vanaf de toren van het Belfort  van Brugge. Deze toren is 83 meter hoog en je moet 366 treden beklimmen om een mooi uitzicht te hebben over de stad. Ik maar denken dat het de Brugse Zot was, maar deze toren staat een beetje scheef (1 meter naar links). Al die trappen beklimmen en dan zonder foto terugkomen, dat kan niet. Een mooi uitzicht was het wel, maar brrrr zo koud.

12 Comments

 1. Bedankt Frank voor deze log. Het is er al jaren niet van gekomen, maar in 2013 willen we echt een keer naar Brugge gaan. Noemen ze het niet Amsterdam in het klein?
  Groetjes Mara

 2. Brugge is zo mooi , moet er deze zomer toch weer eens een keertje naartoe.

 3. Ha Frank,

  Brugge is idd een mooie stad, lees ik altijd al bij
  http://liesonderweg.skynetblogs.be/

  @ Sjoerd:
  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma kun je straks beluisteren op onze weblog en nu al op de website waar de programma’s staan: http://www.wir-3.com/ kies voor radio de BOM

 4. Was daar geen carnaval?

 5. Daar ben ik al lang niet geweest.. je verhaal spoort me aan om er weer eens heen te gaan… misschien komende week wel….Agnès

 6. ja, andere steden zijn vaak wel boeiend! En dan terug in eigen stad zie ik daar ook altijd meer. Ik vind oude dingen leuk, vooral als het er veel zijn en goed onderhouden! Brugge lijkt me dus wel oke, ik ben er nog nooit geweest.

 7. Geweldige beelden van een stad die mij ook altijd heeft bekoord.

 8. hai Frank,

  ja… ik ken Brugge inmiddels ook.
  Heb er een keer mogen zingen “Requiem” van Mozart… in dat fort!!!

  Hier kun je er een paar dingetjes over lezen en zien:
  http://marlou-praathuis.blogspot.nl/2010/03/mozart.html

  en deze: http://marlou-praathuis.blogspot.nl/2010/03/33-en.html

  groet en prettig weekeinde!
  Marlou

  .

 9. Dan nog maar eens een keertje terug als het wat warmer is met een zonnetje erbij. Deze foto’s zijn best de moeite waard.

 10. Wat een mooi overzicht zo van boven

 11. Brugge is inderdaad een mooie stad, enkel jammer dat er zoveel toeristen rondlopen 😉
  Staat op het lijstje om in de toekomst daar nog eens een weekendje door te brengen.

 12. Brugge is zeker een mooie stad.
  Met een zonnetje en aangename temperaturen is het er goed toeven.
  Fijne dag en op naar een goed weekend.

Geef een reactie