Brugge – door Frank
Brugge – door Frank

Brugge – door Frank

rugge is een hele mooie stad. Afgelopen weekend ben ik het Carnaval ontvlucht en heb daar een aantal dagen doorgebracht. Je merkt daar helemaal niets van Carnaval. Het was er wel druk op straat. Menig attractie zou zoveel toeristen wel tegelijk willen ontvangen. Nou woon ik zelf in de buurt van Maastricht, en is Maastricht wellicht ouder dan Brugge, maar zoveel oude gevels hebben wij niet. In Brugge krijg je vaak een gevoel door de middeleeuwen te wandelen. En het is géén vergane glorie. Alles is keurig onderhouden. Anders dan in de middeleeuwen waren de straten in Brugge mooi schoon, slechts één hondendrol heb ik kunnen bespeuren tijdens de vele uren wandelen door de stad. Wel jammer is het, dat het er soms flink stinkt naar uitlaatgassen in sommige straten, maar dat zal in vroegere eeuwen nog wel veel erger geweest zijn, toen nog iedereen hout stookte en, zoals we in de geschiedenisboekjes leerden, zijn afval op straat kiepte. Bitter koud was het afgelopen weekend. Dik ingepakt hebben we rond gedoold. Zelden heb ik de camera tevoorschijn gehaald. Mijn vingers vroren er bijna af en de jas open doen om hem er onder uit te halen was ook een beproeving. Een koude wind maakte dat je een gevoelstemperatuur had van -10 graden zei iemand, maar ik geloof het ook als het -20 graden zou zijn geweest. Sowieso, na een paar glazen “Brugse Zot” werd het animo om foto’s te maken steeds minder en de stemming steeds beter. Brugge is een bestemming om terug te gaan. Dik twee uur rijden bij ons vandaan, wie weet deze zomer nog eens. Wel met een overnachting erbij vanwege de “Brugse Zot” en den “Straffe Hendrik”. Hieronder dan wel nog een paar foto’s genomen vanaf de toren van het Belfort  van Brugge. Deze toren is 83 meter hoog en je moet 366 treden beklimmen om een mooi uitzicht te hebben over de stad. Ik maar denken dat het de Brugse Zot was, maar deze toren staat een beetje scheef (1 meter naar links). Al die trappen beklimmen en dan zonder foto terugkomen, dat kan niet. Een mooi uitzicht was het wel, maar brrrr zo koud.

12 Comments

  1. ja, andere steden zijn vaak wel boeiend! En dan terug in eigen stad zie ik daar ook altijd meer. Ik vind oude dingen leuk, vooral als het er veel zijn en goed onderhouden! Brugge lijkt me dus wel oke, ik ben er nog nooit geweest.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.