Windows 8 en Pokki

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen, Windows 8 is niet af. Het werkt niet als een Android of een Apple. Windows heeft zijn bureaublad nodig om te kunnen werken. Zelfs office 2013, notabene erna uitgebracht, werkt alleen op het bureaublad en niet als Windows App. Jammer maar het is gewoon zo. Nu kun je wel heel hard roepen dat je terug wil naar windows 7, maar dat hoeft niet. Er zijn diverse slimmeriken die dat zelfde probleem hebben gehad en van Windows 8 een Windows 7+ programma hebben gemaakt en wel op manier waarop je helemaal niet meer terug wil. Alles wat je had onder windows 7 krijg je terug, met de Apps als toevoeging of uitbreiding.

bVision Photography

De mooiste oplossing heeft volgens mij Pokki bedacht. De apps hebben een soort telefoonstatus. Zo zie je meteen of je je mail hebt, of hoeveel ongelezen items in je reader zitten. Standaard staat er een eikeltje linksboven in het startmenu, maar daar kun je zoals ik het heb gedaan ook het Windows logo in zetten. Met deze uitvoering van Windows 8 kan ik weer even voorruit totdat de Gatesclan inziet dat Windows 8 een miskleun a la ME is. Overigens kun je bij alle “geef mijn startmenu weer terug” programma’s het Windows 8 scherm met de Apps overslaan zodat je weer helemaal in de oude Windows sferen bent. Zelfs de shutdown knop staat er weer op. Ik vraag me af waarom een enkeling dit beter weet te produceren dan een heel leger Microsoft Engineers. Of zou dat toch komen omdat er soft in de naam staat. Pokkie,Pokkie,Pokkie I like you…
Pokki kun je hier downloaden
En als je wat meer erover wil lezen kun je hier terecht.

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

21 Comments

 1. Ik heb zelf een iMac, maar Doekla’s windhoos laptop was aan vervanging en zij vond een Macbook teveel aan de prijs. Het werd dus een Toshiba met Windows8 en vele ergernissen. Dit weekend dus maar eens Pokki bekijken. Dank!

 2. Ik snap hier echt niets van 😉 , maar gelukkig hebben wij daar als Mac users niets mee te maken. iPad en MacBook Pro. Groetjes Mara

 3. W8 is anders denken, anders werken, maar zo werken we er nog lang niet mee. Maar volgens de regels… W95 top, WME slecht, Wxp top, Wvista slecht, W7 top, W8… juist. Dus eigenlijk wist je het in voren.

 4. Ha Sjoerd,

  Het is me opgevallen dat er heel vernuftige oplossingen zijn bedacht voor W8.
  Zelf ook tevreden W7 gebruiker, dat blijft nog wel een tijdje zo.
  XP heb ik ook nog draaien voor ouder software, zoals de studio. oma

 5. ik wacht nog even af.
  ik heb 7 draaien en ben tevreden.

 6. Wij draaien op 7 en gaan voorlopig niet over, vooral na dit verhaal.

 7. Thuis draaien we windows7 en op het werk heb ik xp, windows8 zal straks ook wel weer lukken, maar niet op de huidige computers.

 8. Sjoerd ik zag PhotoShop op je scherm staan en ColorPicker ken je deze tip?
  http://www.pixelmania.nl/artikel.aspx?rubriekid=2&artikelid=624

 9. Ben net overgestapt op Windows 7 64bit, ik zie nog geen toevoeging in Windows 8 die mij doen overstappen. Ik draai een fotobewerkings programma via Windows en dan merk ik niet of het Win 7, Win 8 of zelfs een Mac is.

 10. Zo lang mijn huidige pc met W7 nog naar behoren werkt, pieker ik er niet over om met W8 te beginnen. Het liefst zou ik overstappen naar Mac, maar ik vrees dat bruintje dat niet kan trekken.

 11. Hm, nog een beetje te moeilijk voor mij, ben ik nog niet aan toe. Ik zal pokki dan ook niet downloaden. Wel bedankt voor het aanbod

 12. Hier ook nog 7 en dat blijft het voorlopig ook nog wel even… mag ik hopen, als ik je verhaal zo lees.

 13. Ik werk niet meer met Windows, sinds ik Mac gebruiker ben. En ik ben veel tevredener over iOS dan ik ooit over windows was

 14. Ik wacht eerst wel tot mijn XP-laptop versleten is en daarna zal er waarschijnlijk te kiezen zijn uit Windows-2017 of ChromeOS-58a of Android-7.2.1. Maar daar ga ik me dan pas mee bezighouden.

 15. Moet ik dit allemaal begrijpen? Ik snap er dus niets van, happy me de digibeet.

 16. Ik wacht wel op een nieuwe versie… 😉

  Love As always
  Di Mario

 17. Ik vind W8 geweldig. Dat nog niet alles af is snap ik wel. Het is een hele verandering, en de meeste mensen kunnen daar al niet tegen.
  Terug naar W7 ga ik niet, en andere programmatjes gebruiken om het ene beetje W7 te laten zijn gebruik ik ook niet. Een druk op je windows toets en je zit in je start menu.

 18. Ja! Mensen die al Windows 7 hebben hoeven helemaal niets te doen. Windows 7 is gewoon de echte opvolger van XP. Het gaat nog minstens 10 jaar mee. Let maar op! Een Operating system (Windows hier dus) is bedoeld om je software mee te draaien, niet meer en niet minder.

 19. Ik hou mijn toppie nog maar even, dat doet het nog goed.

 20. Ik zie nou alweer op tegen de volgende gedwongen migratie. Stelletje kneuzen daar bij MS.

 21. ojee, ze maken het allemaal weer knap ingewikkelder he!
  Raarheid, maar ja, zo gaan die dingen.

Geef een reactie