Windows 8 en Pokki
Windows 8 en Pokki

Windows 8 en Pokki

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen, Windows 8 is niet af. Het werkt niet als een Android of een Apple. Windows heeft zijn bureaublad nodig om te kunnen werken. Zelfs office 2013, notabene erna uitgebracht, werkt alleen op het bureaublad en niet als Windows App. Jammer maar het is gewoon zo. Nu kun je wel heel hard roepen dat je terug wil naar windows 7, maar dat hoeft niet. Er zijn diverse slimmeriken die dat zelfde probleem hebben gehad en van Windows 8 een Windows 7+ programma hebben gemaakt en wel op manier waarop je helemaal niet meer terug wil. Alles wat je had onder windows 7 krijg je terug, met de Apps als toevoeging of uitbreiding.

bVision Photography

De mooiste oplossing heeft volgens mij Pokki bedacht. De apps hebben een soort telefoonstatus. Zo zie je meteen of je je mail hebt, of hoeveel ongelezen items in je reader zitten. Standaard staat er een eikeltje linksboven in het startmenu, maar daar kun je zoals ik het heb gedaan ook het Windows logo in zetten. Met deze uitvoering van Windows 8 kan ik weer even voorruit totdat de Gatesclan inziet dat Windows 8 een miskleun a la ME is. Overigens kun je bij alle “geef mijn startmenu weer terug” programma’s het Windows 8 scherm met de Apps overslaan zodat je weer helemaal in de oude Windows sferen bent. Zelfs de shutdown knop staat er weer op. Ik vraag me af waarom een enkeling dit beter weet te produceren dan een heel leger Microsoft Engineers. Of zou dat toch komen omdat er soft in de naam staat. Pokkie,Pokkie,Pokkie I like you…
Pokki kun je hier downloaden
En als je wat meer erover wil lezen kun je hier terecht.

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

21 reacties

  1. Ik vind W8 geweldig. Dat nog niet alles af is snap ik wel. Het is een hele verandering, en de meeste mensen kunnen daar al niet tegen.
    Terug naar W7 ga ik niet, en andere programmatjes gebruiken om het ene beetje W7 te laten zijn gebruik ik ook niet. Een druk op je windows toets en je zit in je start menu.

  2. Ja! Mensen die al Windows 7 hebben hoeven helemaal niets te doen. Windows 7 is gewoon de echte opvolger van XP. Het gaat nog minstens 10 jaar mee. Let maar op! Een Operating system (Windows hier dus) is bedoeld om je software mee te draaien, niet meer en niet minder.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.