Plastic isn’t fantastic
Plastic isn’t fantastic

17 Comments

 1. Tot 1.12 was het een mooi filmpje en daarna werd het triest. Sommige landen hebben niets eens het besef hier iets aan te doen, omdat de struggle for life – de HONGER – belangrijker is dan denken aan het milieu. Stof om over na te denken.
  Grtz Albert
  P.S. Ben je al ondergesneeuwd in Gebrook?

 2. We hebben net een weekje milieujutten op Terschelling gedaan: de opbrengst bedroeg gisteravond 5850 kilo! ( vijfduizend achthonderd en vijftig )
  Dit is slechts de opbrengst van 1 weekje, en dan nog ‘ alleen maar ‘ 20 km Noordzeestrand…. een druppel op een gloeiende plaat. En vandaag en morgen ligt er weer nieuw afval.

  Bij zo’n filmpje denken we 5 minuten na, en vervolgens gaan we weer op de oude voet verder… helaas.

  Op mijn blog heb ik er wat aandacht aan besteed.

 3. frank-103

  Uiteindelijk gaan wij ook kapot aan ons eigen afval, heel de voedselkringloop raakt vervuild. Maar alleen in Nederland of Europa iets doen helpt niet, de grootste vervuiling vindt plaats in Azië!

 4. oma

  Ha Sjoerd,

  Er komt nog steeds veel te veel plastic in het milieu.
  Heb dit ook aan de stranden in Denemarken gezien, beesten verhongeren gewoon, nou ja gewoon. oma

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma kun je straks beluisteren op onze weblog en nu al op de website waar de programma’s staan: http://www.wir-3.com/ kies voor radio de BOM

 5. Kijk eens hoeveel sigarettenpeuken er in ons milieu terecht komen. Ook de filter is van kunststof en vergaat niet/nooit?. Hoe vaak ik niet gezien heb, dat mensen aan boord van een schip de peuk achteloos over boord kiepten zijn talloos. Als je mensen attent maakt op feit dat ze kunststof overboord kiepen dan worden ze soms boos, sommigen reageren niet eens, sommigen wisten het niet. Zeeschildpadden eten kwallen; ze zien overboord gegooide plastic zakjes aan voor een kwal. Het gevolg is gelijk aan bovenstaand filmpje, de dieren sterven een pijnlijke en langdurige dood. Ik weet niet waar, maar het schijnt dat in de oceanen op sommige plekken complete drijvende eilanden van plastic zijn ontstaan, door stromingen en zo komt het allemaal bij elkaar. Dat zou toch met vereende krachten van de Verenigde Naties opgeruimd moeten kunnen worden lijkt me zo.

 6. Annette Barendregt

  Walgelijk. We denken vaak niet na over de impact van dingen. Dit drukt ons allemaal weer met de neus op de feiten. De grootste vervuiling komt wel van de scheepvaart, die midden op zee vrij spel denken te hebben. Een goede wake-up call, dit filmpje!

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.