Woensdag 31 december 1924

Deze datum heeft niets met vandaag te maken, maar ik raakte verzeild in een historische krant van die dag terwijl ik op zoek was naar een paardenslager, Slofstra, die hier in mijn jeugd op de Akerstraat in Hoensbroek een paardenslagerij had. Mij staat nog een tragisch ongeval voor ogen met zijn kinderen. Maar ik kan er niets meer over vinden. Maar goed, ik kwam bij deze krant uit en vond de volgende advertentie. Door erop te klikken opent deze in een groot formaat en is de tekst duidelijk te lezen. Ik vrond het wel grappig om het met u te delen… Frank had vandaag even geen tijd: die was druk aan het werk.

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

18 Comments

 1. Niet alleen de prijzen, maar ook de lonen doen mij niet terugverlangen naar die zogenaamde goeie ouwe tijd toen geluk nog heel gewoon was. Saludos de Albert

 2. Ja, prachtig he! ENORM LAGE PRIJZEN als enorm lage prijzen schrijven, dat kon toen nog!

 3. Geweldig wat een prijzen he en mooi de oude opmaak van de advertentie.

 4. Ha Sjoerd,

  Dat zijn nog eens prijzen, maar omgerekend toch kostbaar.
  Wel leuk om te zien. oma

  ot, Hier is een filmpje van zoon te zien: http://www.youtube.com/watch?v=cA8yyifBSHU

 5. ik vraag me af wat er toen bij me gepast zou hebben.

 6. Wat is dat nu weer? Dat slepen van een plaatje. Moet niet gekker worden.

 7. Ik draag geen regenjas. Ben er gelijk verdachte in.

 8. Wat een tijd was dat een gulden was al een vermogen. Ik heb nog 1/2 centen van vroeger, dat kan je toch ook haast niet meer voorstellen. Hier pakken ze nu 10 losse euro centen niet maar aan als betaal middel.

 9. Was je op zoek naar een paardenbiefstukje ?

 10. 1924 zie ik, dus toen bestond er ook al een uitverkoop

 11. Daar kan zelfs Zeeman vandaag de dag niet tegenop. 🙂

 12. Leuk hoor, dat zoiets op internet staat!

 13. Het zijn natuurlijk wel uitverkoopprijzen hè 😉

 14. Die prijzen komen nooit meer terug. Niet zomaar iig. Toch gek als je er over nadenkt. Een jas is een jas, alleen nu worden ze sneller gemaakt.

 15. Mooi Sjoerd… pure nostalgie!
  Kom daar maar eens om op heden…

  Groet van Marlou

  .

 16. Ahhh, jongenspetten van 0.39 cent, daar kunnen we er nog een paar voor halen. Een kippah is duurder…

  Love As Always
  Di Mario

 17. En toen waren het nog guldens, waar is de tijd gebleven…
  Dat waren nog eens leuke prijzen..!
  Fijne dag vandaag.

Geef een reactie