Nog ene om het af te leren
Nog ene om het af te leren

Nog ene om het af te leren

Eerst even wat anders, na aanleiding van een langzame toename aan ongewenste spam, die weliswaar wordt afgevangen en niet op de site verschijnt heb ik in navolging van Redstar, ook maar een spamblokker op de site gezet die autoresponders de mond moet snoeren. Het werkt in ieder geval makkelijker en beter dan de onleesbare Captchas die je zo links en rechts moet invullen. En volgens kenners zou het ook veiliger zijn dan een Captcha. Eenvoudig het foto-icoontje even naar rechts schuiven en klaar is Captcha….
In een krant uit mijn geboortejaar, 1953, shit ik wordt 60 dit jaar, vond ik de onderstaande reclame van Maggi. Ik vond hem wel grappig, alhoewel ik betwijfel of die net zo lekker is dan mijn eigengemaakte erwtensoep. Ik ben nog steeds aan het twijfelen of ik daarvan het geheime recept aan jullie wil doorgeven. Het originele recept komt nog van mijn opa, maar is reeds gemodificeerd door de verschillen van het recept van de moeder van A. daaraan toe te voegen. Daarbij is dan nog onze eigen inbreng, u snapt dat wel. Op enkele borden erwtensoep van ons kunt u zonder meer een enkele reis naar de maan vliegen… bVision Powerrrrrrr.

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

17 Comments

 1. Die oude reclames blijven altijd leuk. In Harderwijk had je tot en met de jaren 70 de fabriek van California soepen. De slogan was “Soep vooraf en geschenken toe”. Je moest dan wel de vlaggetjes sparen. Herinner jij je dit nog van jouw moeder? Grtz Mara

 2. Eigen recepten zijn en blijven altijd het lekkerst. En ja sssstttt niet verder vertellen in september sluit ik mij ook alweer aan in de groep van zestiger. Vroeger dacht ik dat die op sterven na dood waren, kijk ik nu heel naders tegenaan 🙂

 3. Prachtig! Aan die oude advertenties valt vaak van alles te ontdekken. Ik blader op die manier ook nog wel eens door oude jaargangen, waaronder ook van mijn geboortejaar, van de Leeuwarder Courant en het Friesch Dagblad.
  En van een kop goede snert kan ik op zijn tijd ook wel genieten.

 4. Dat is toch mooi dat je dat gehaald hebt dan. Mijn oma zei vroeger altijd, ik word oud. Dan zei ik, dat wordt je zeker, maar dan moeten er nog wel een paar jaartjes bij voordat je dat bent. Dit heb ik volgehouden totdat ze 99 was. En die spam, ach, bij mij valt het wel mee. Ik kan het nog overzien.
  En naar een eigengemaakt recept ben ik altijd nieuwsgierig.

  Love As Always
  Di Mario

 5. Ha die Sjoerd, ja… ie spam…
  Ik krijg dagelijks ik weet niet hoeveel van die troep op m’n blog. BAAL!
  Maar ja… bij blogspot hebben ze niet echt een klantvriendelijke anti-spam.
  Dit schuivertje vind ik prima!
  En de erwtensoep ook!!

  En dat je 60 wordt… dat gaan we natuurlijk met z’n allen vieren!!

  groet van Marlou

  .

 6. Annette Barendregt

  “Shit, ik word 60”??? HOERA< IK WORD ZESTIG!!! Hartstikke mooie leeftijd en …….nouja, dat weet je zelf ook wel, zeker als je naar Youp hebt gekeken zaterdag. Over al die rouwadvertenties met mensen zijn hetzelfde geboortejaar als wij. Ik ben er blij om dat je 60 wordt. Komt zeker door die erwtensoep? Hahahahaha. Ik lust het niet. Brr. Komt door mijn afkeer tegen peulvruchten. 😉

 7. ria

  ikkoop altijd kant en klare erwtensoep, makkelijk en ook lekker 🙂
  Op mijn tablet gaat dat niet zo handig met die koffie en die lens, de lens is nu totaal verdwenen, dus ik heb geen idee of het nog goedkomt.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.