En toen was er… consuminderen
En toen was er… consuminderen

En toen was er… consuminderen

bVision Photography

Soms kom je gewoon wat leuks tegen op het web en wil je dat delen. Ik vond dit thee-ei wel grappig… En voldoet ook aan het idee om te consuminderen. Het verschil tussen een thee-ei en een theezakje is toch duidelijk. Veel thee zit verpakt in een filterzakje met een touwtje en een stukje papier. Dat zit weer verpakt in een doosje, waar dan weer een mooi stukje cellofaan om zit. En dat betaal je uiteraard. Losse thee is nog heel goed verkrijgbaar, en als de vraag toeneemt ook in alle smaken verkrijgbaar. Die doe je in de theebus en klaar is kees. Geen verdere afval dan alleen het papier waarin die thee verpakt zit, en dat gaat de papierbak in en de thee kan zo de composthoop op of de groenbak in. Je moet er wel wat voor doen, maar dat wisten die chinezen met hun thee rituelen al heel lang. En wat levert dat nu buiten het milieu nu op, vraagt u zichzelf af. Als ik nu zeg niets, het gaat om het principe, zullen er ongetwijfeld mensen gaan rekenen en tot de ontdekking komen dat een doosje Twinnings en Lipton wel erg duur betaald worden. Los is echt een stuk goedkoper. En met zo’n artistiek thee-ei erbij ook veel aangenamer.

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

19 Comments

 1. oma

  Ha Sjoerd,

  Ik moet bekennen wij drinken ook meestal thee van de zakjes.
  Maar verse thee met een eitje drinken we ook regelmatig, geen poeder maar echte bladeren, is toch lekkerder. oma

  ot, Ook wel lastig in je werk, moet je ook regelmatig door de knieën.
  De rug komt wel weer goed, voel hem nog wel regelmatig.

 2. Ik haal ongeveer eens in de drie/vier maanden een kilo losse jasmijnthee bij de toko, voor acht euro. Heerlijke thee is dat, ik drink niks anders. Die gaat dan in zo’n groot formaat knijpei, heel practisch. Dit geval past weer niet in een theepot en wie drinkt er nou één kopje jasmijnthee, dus helaas. Wel leuker om cadeau te geven natuurlijk.

 3. Ik drink zelden thee, maar koffie uit de ouderwetse koffiezetapparaat.
  Ik zou wel eens willen weten wat de Senseo’s voor verspilling met zich meebrengen.
  Ooit gelezen dat het maken van de koffiepads zeer mileu onvriendelijk zijn.
  Maar men heeft de vraag gecreeerd en de consuent wil nu niet anders.

 4. Annette Barendregt

  Ik vind het een leuk ding! Vooral dat vrolijke blaadje eraan. Je had even de link ernaar toe moeten plaatsen. Hoewel…….of ik hem zou kopen weet ik eigenlijk niet. Ik ben erg van de gemakzuchtige. Zakje erin, thee maken, met een zwaai in de kliko en klaar. Misschien wordt het tijd mijn leven te beteren, want je argumenten zijn zeer overtuigend.

 5. hai Sjoerd!
  dat is echt iets voor mij!!
  Ik drink heel veel thee en in deze No Impact Week drink ik dus losse thee, omdat je anders met al dat afval zit.
  Maar… ik koop deze week niets nieuws, dus…
  Dit ding is het eerste waar ik volgende week naar op zoek ga.
  Ik schrijf het op m’n lijstje.
  Bedankt!
  groet van Marlou

 6. En het is net zo makkelijk. En volgens mij veel lekkerder, zelf drink ik geen tijd dus ik ga er maar vanuit dat het lekkerder is, want Dinnetje drinkt meestal losse thee.

  Of ehhhhhh, is het makkelijker om dat ik het doe en als ze het zelf moet doen……. mmmmmmmmm toch eens op letten..

  Love As Always
  Di Mario

 7. Consuminderen betekent ook een achteruitgang van onze economie. Momenteel zijn we al zover geconsuminderd dat er voor ongeveer 600.000 mensen géén baan meer is. En dan hebben we het alleen nog maar over geregistreerde werkelozen. Het aantal werkzoekenden is nog veel hoger dan die 600.000.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.