De moeder aller files – door Frank
De moeder aller files – door Frank

De moeder aller files – door Frank

Je hebt files en je hebt grote files, we kennen de dagelijkse files inmiddels van buiten, je hoort ze vrijwel iedere dag op de radio. In Limburg hebben we er ook, maar die worden op de radio zelden genoemd. Als ik er zelf in sta, dan vraag ik me af en toe wel eens af waarom we weer niet genoemd werden op de radio. En wij dan? Denk ik dan.  Het lijkt dat wij in Limburg er voor de rest van Nederland maar zo’n beetje bij hangen. Het wormvormig aanhangsel van Nederland zou je het kunnen noemen. Of: We hangen aan de achterste mem, zoals sommigen dit verwoorden. Wellicht zijn er nog meer uitdrukkingen te bedenken om ons opgedrongen minderwaardigheidsgevoel te benoemen. Anders wordt het als er een file staat zoals gisteren. De file gisteren bedekte zowat iedere vierkante meter Limburgs wegdek. Wegdek dat je vaak niet eens zag want er lag een flink pak sneeuw op. De moeder aller files stond gisteren dus in Limburg. Daar zijn die van de Randstad toch kinderspel bij vergeleken. Behoudens dat heel Limburg op slot zat, stond er vanuit Parijs een file via Brussel tot aan Maastricht en van de andere kant vanaf Keulen. Ineens waren we wereldnieuws in Nederland, zelfs de pausverkiezingen in het Vaticaan kwamen pas op de tweede plaats.

Ik moest er even wat screenshots van maken, met dank overigens aan de site van TomTom

Limburg:
Van Keulen tot Parijs:

17 Comments

 1. Frank, Ik hoor een fan van MVV praten toen Limburg helemaal achter gesteld werd door de rest van Nederland. Het sluiten van de mijnen door Joop den Uyl heeft de provincie ook geen goed gedaan. Voor een vierdaagse vakantie komen wij graag in jouw provincie. En wat betreft de sneeuw op 12 maart 2013, dat was uitzonderlijk veel.
  Vanaf de Costa del Sol, Saludos Albert

 2. frank-103

  Meestal staat in Limburg ook niet zoveel file, te weinig om genoemd te worden. Jullie mogen onze files trouwens best hebben, ik heb liever geen noemenswaardige files!
  Hier was gisteren trouwens nauwelijks iets gevallen, millimeterwerk. De temperatuur was hier gisteren rond 0 graden, nu is het alweer +5, ik heb net in het zonnetje de auto gewassen.

 3. Annette Barendregt

  Gelukkig staat het allemaal op het www, want dit is wel NIEUWS en iets om in de volgende jaren mee te vergelijken op 12 maart. Ik ben wel blij dat ik er niet in stond. Ik moet altijd dingen die niet kunnen in een file, zoals naar de wc gaan. Brrrr. Laat maar!

 4. Ongelofelijk, Frank…
  En wij konden hier (bijna) op een terras in de zon zitten…

  En over Limburg: dat is voor mij absoluut geen wormvormig aanhangsel.
  Ik zou er willen wonen!!

  groet van Marlou

  .

 5. Het was inderdaad bar en boos, maar, iedereen krijgt wat hij verdient zeggen ze dan wel eens, ik had 25 cm sneeuw gevraagd en heb die nu binnen. Zij het dan in een portie van 15cm en een portie van 10cm. Wat mij echt verbaast is de temperatuur. Vorige week +18 en nu op dit moment -12graden. Brrrr dat noem ik geen voorjaar meer.

 6. en ondertussen is er hier gisteren geen druppel neerslag naar beneden gekomen laat staan in de vorm van een sneeuwvlok. Maar ik ben wel blij dat ik er niet tussen stond met mijn fiets.

  Love as always
  Di Mario

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.