Tabletten en zo – door Frank
Tabletten en zo – door Frank

Tabletten en zo – door Frank

Sinds een tijdje zit ik meer aan de tablet dan achter of voor de computer. Dat ik wat minder aan de PC zit heeft er ook wel een beetje mee te maken, dat ik na een hele dag op het werk er al op te hebben gezeten, het ’s avonds voor mij wel welletjes is geweest. Vorig jaar heb ik een Android tablet gekocht maar sinds een paar weken heb ik een iPad. De Android tablet heb ik eens bewust uitgezocht en daarna gekocht, omdat je er toch wat vrijer mee bent dan al dat Apple geneuzel. En dat is m.i. nog steeds zo, maar en dat is een hele grote maar, de Apps voor de iPad zijn toch net iets beter, en gelikter. Misschien ligt het ook aan de hogere resolutie van het scherm, maar de voordelen zijn er (behalve de prijs). Maar Apple is bij ons nu in huis gehaald. Ik heb zelfs een virtuele MAC voor op de PC te gebruiken, maar dat is toch nog even wennen. Daar heb ik toch nog een duidelijke voorkeur voor Windows of Linux (Lubuntu). De eerste keer dat ik naar een tablet keek was destijds de Ipad 1. Te zwaar was toen mijn conclusie en ik kocht een mini laptopje. Dat heb ik nog steeds en wordt vaak meegenomen tijdens de vakanties. Op het Mini laptopje zat Windows 7, maar dat heb ik inmiddels vervangen voor Linux, dat performt veel beter. De mini is voor backup van mijn foto’s tijdens de reis en je kunt ze er ook fijn op bekijken, dat is met een Ipad toch weer erg lastig. Misschien kun je zogenaamde rawfoto’s er niet eens op de iPad openen. Na de mini kwam eerst dus de Android tablet want Wordfeud op de telefoon spelen dat was toch een beetje behelpen. Nu dan de iPad, ’s morgens om de Telegraaf te lezen, ’s avonds voor een boek en  Wordfeud wordt nog steeds met diverse familieleden gespeeld. Zelfs facebook wordt nu meer gebruikt, de App op de Android nodigde daar niet genoeg voor uit, maar de Apple versie is heel veel mooier en makkelijker te gebruiken. En mijn feeds die lees ik nu voortaan met Flipboard. Daar heb ik Google ook niet meer voor nodig, hun beleid “zuigt” vind ik overigens. Even zo teruglezend kom ik wel tot de conclusie dat ik een gadgetfreak ben geworden.

15 Comments

 1. Sinds ik mijn iPad2 heb wil ik geen iMac meer. Uitzending gemist, de kranten, RTL365 en ga zo maar door. Nu we hier ADSL hebben in ons appartement in Spanje is het helemaal fijn. Hoef de deur niet meer uit voor koffie en wifi op een terras. En Albert die is happy met zijn MacBook Pro met zowel hier als in Nederland een 24 inch scherm waarop hij o.a. onze fotoblog bijhoudt. Ik doe alleen de teksten.
  M’n lief wil graag een iPad Mini er bij, maar wel met een retina scherm.
  Adios Frank, saludos Mara

 2. Han

  Als ik niet oppas word ik ook meegezogen in dat tablet media circus. Gelukkig heb ik één PC en één laptop en daar moet ik mijn ding mee kunnen doen. Maar een QR code kan ik niet lezen met mijn oude Nokia telefoon, dus mis ik toch wel iets.

 3. frank-103

  We hebben hier ook een ipad, maar die is volop in gebruik bij vrouw en kinderen, ik kan er nauwelijks bij. Een kleinere Samsung tablet 7 inch is het wat mij betreft helemaal niet, ding wordt nauwelijks gebruikt. Ik zit meestal achter de PC of gebruik een minilaptop, maar wel nog met windows 7 erop.

 4. Ha die Frank,

  ja… heerlijk… de i-pad.
  Ik gebruik beide: een laptop (lekker groot van Siemens) en mijn i-Pad.
  Ik ben met beide heel handig.
  En ik Wordfeud ook.
  Als je zin hebt… mijn WF naam is: scrabblelou en ik heb na mijn naam na een spatie het hoofdje van het kikkertje gezet.
  Lijkt me leuk om Limburg te veroveren….

  groet van Marlou

  .

 5. ria

  Het hoort er allemaal bij tegenwoordig. Mijn tablet is voor op de bank, spelletjes en facebook. Ik zit ook nog gewoon graag achter mijn gewone scherm, met gewoon toetsenbord 😉

 6. Je begint inderdaad als ik het zo lees, op een gadgetfreak te lijken.
  Apple, het werkt allemaal nijdig,ziet er prachtig uit maar wel veel te duur en beperkt tot het Apple wereldje, iets meer is niet mogelijk.
  Mijn vrouw heeft een Ipad, en als ik zie hoe ze soms moet worstelen met de rest van de wereld.

 7. Die flipboard heb je zeker op je tablet, want volgens mij kan het niet zomaar op een pc. Ik zit nu bij bloglines, maar ben noe tniet tevreden. Toch nog maar even verder zoeken. Wil het ook niet via mijn pc alleen doen, want dan kan ik als ik niet thuis ben er natuurlijk niet bij.

  Love As Always
  Di Mario

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.