Leergeld – door Frank
Leergeld – door Frank

Leergeld – door Frank

Wellicht komt het over als mosterd na de maaltijd; de kogel is al door de kerk, maar wat in Cyprus gebeurd is zit me toch dwars. Ik vind niet dat wij moeten gaan betalen, dat hebben we al genoeg aan de Grieken gedaan. Genoeg is genoeg. Maar dat een overheid kan besluiten dat men in de spaarcentjes van mensen mag gaan graaien dat is me een brug te ver. Natuurlijk zit er ook “zwart geld” van Russen erbij of van anderen, maar is het niet aan een rechter om dat te bepalen, of het onrechtmatig verkregen is, of dat er fraude is gepleegd? In ieder geval is het niet aan een regering of door de publieke opinie, vind ik. Zo klinkt het wel minder erg, het is toch maar Russisch zwart geld. Maar ook ondernemers en mensen die voor hun pensioenen gespaard hebben zijn de klos. Overheden die zich gedragen als roofridders. Er is daar toch olie en gas gevonden, doe daar dan wat mee zou ik zeggen. Shell heeft vast wel interesse, en anders de Russen wel.

Breng je centjes naar de bank dat is veilig, leerden wij vroeger. In een oude sok (mag ook een nieuwe zijn) is tegenwoordig met zo’n overheid veel veiliger. Dat beetje rente wat je mist wordt ruimschoots gecompenseerd als je regering of “Europa” een greep in je spaarbank doet. En zeg niet dat het hier niet gebeuren kan. Ministers en andere staatslieden zeggen niet dat het hier niet zal gebeuren want in Nederland gaat het immers nog goed. Maakt u zich maar geen zorgen (Minister Plasterk). Maar hij zei niet, dat het hier niet zal gebeuren. We zijn gewaarschuwd daarom. Want met een krimpende economie en een verdere afbraak van ons land door Rutte en consorten, houden de mensen de knip op de beurs, en raken ook wij steeds dieper in de crisis. Aangezien het in de landen om ons heen al weer een stuk beter gaat, is er toch iets goed mis hier, Mark. Nog even en we moeten Balkenende nog heilig laten verklaren….

Zo dat moest ik even kwijt. Overigens voel ik me nog steeds Nederlander, maar dat laatste spatje wat ik Europeaan zou moeten zijn, hebben ze wat mij betreft nu definitief de nek omgedraaid. Europa hoef voor mij niet verder te gaan dan uniformering van verkeersregels en zo.

14 Comments

 1. oma

  Ha Frank,

  Als iemand steelt, geeft dat een ander nog niet het recht weer van hem te stelen.
  De pot verwijd de ketel dat deze zwart ziet. oma

  @Sjoerd, heb een warme muts op.

 2. Een beetje in goud, een beetje in zilver, een beetje in olie, een beetje in overal, om toch nog wat ook op de bank te zetten. Maar betalen doe je toch, is het niet dat de bank je pakt, dan is het wel de belasting. En dan te bedenken dat geld maar papier is. En dat waard is wat de gek er voor over heeft.

 3. Vroeger werd je voor gek verklaard als je je geld in een ouwe sok bewaarde ipv op de bank. Eerdaags wordt je opgenomen als je je geld naar de bank brengt als het zo doorgaat.
  Ik ben er ook helemaal klaar mee die stomme Euro.

 4. Probleem was dat in CypRus mensen zijn die op 12 banken 100.000 euro en in totaal dus 1,2 miljoen hebben staan. Die blijven nu buiten schot, maar iemand die 1,2 miljoen bij 1 bank heeft mag de hoofdprijs betalen.

  Zelf zou ik het nooit zo gedaan hebben. Ik zou gewoon de renteuitkeringen van de laatste 3 jaar bij iedereen terugvorderen. Dan betaal je naar rato en zijn de mensen die toevallig een weekje 200.000 euro op de bank hebben geparkeerd, omdat ze hun woning al verkocht hebben, maar de nieuwe nog even niet kunnen kopen de pineut.

 5. Hoezo Rutte en consorten. Of we beter af waren geweest met Roemer, Pechtold of ruziemakend Groen Links. Politici zijn bijna allemaal schurken en zakkenvullers. Dus het zal voor de toekomst niets meer uit maken Frank of we door de hond of kat worden gebeten. Vanaf 1 april a.s. krijgt m’n lief 0,5% minder pensioen. Valt wel mee, maar toch de teloorgang is ingezet. Toch maar eens die oude sok tevoorschijn halen 😉
  Adios Frank, groetjes Mara vanuit Los Boliches met een aangename lentetemperatuur.

  1. Omdat ik op Roemer heb gestemd, geeft dat aan, dat ik in ieder geval meer vertrouwen in zijn partij heb dan in de anderen. En wat mensen ook beweren over linkse partijen, ze hebben in Nederland nog nooit geregeerd. PVDA is m.i. géén linkse partij. Het is meer: geen vlees en geen vis!

 6. Frank-103

  Ik heb ook niks met die Europese eenwording, er komen nog steeds zeer instabiele landen bij en wij mogen voor hun ellende betalen. Wat mij betreft stoppen we er vandaag nog mee!

 7. Vroeger kon je je rekeningen zonder de bank betalen vanuit je sok, maar tegenwoordig niet meer, je bent verplicht de rekeningen te voldoen via een of andere bank.
  Weet iemand nog een alternatief voor de banken.

 8. Het kan hier ook gebeuren.. Gister stond in de krant dat en tot de EU behorend Oostblokland ook in de problemen zit. Ernstig zelfs.
  Het is een domino effect. Uiteindelijk gaan alle landen onder de hamer denk ik.
  Maar kijk eens wat hier met de pensioen gebeurt! Hier doen ze feitelijk het zelfde.. Alleen wij zeggen niets. Blijven braaf, en de overheid slaat telkens opnieuw zijn slag.

 9. hai Frank,

  ja… ik denk, dat ik mijn miljoentje ook maar in een heleboel oude sokken ga doen.
  Ik kan ze natuurlijk ook gewoon uitgeven!
  Vorige week een hele mooie nieuwe fiets gekocht!!
  Hij fietst als een trein. heerlijk…

  Nee… gewoon uitgeven die hap en een buffertje voor als de wasmachine kapot is.
  Moet voldoende zijn…

  groet van Marlou

  .

 10. In een oude sok is veel beter. Want Nederlanders sparen zoveel op de bank. Dat ziet de regering en denkt, er is nog genoeg geld. Later we ze nog wat afpakken. NIets op de rekening betekend dat ze dat controlemiddel kwijt zijn.

  Love As Always
  Di Mario

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.