Eureka (2)

Eureka (2)

Iedereen was toch wel heel benieuwd waardoor ik het eureka gevoel kreeg. Maar dat is nog niet zo makkelijk uit te leggen. We hadden al geruime tijd problemen met onze virtuele omgeving op het werk en alles was retetraag. Met als gevolg timeouts tot compleet vasthangende virtuele PC’s. Als je gaat troubleshooten op een gewone PC begin je gewoon met het uitzetten van diverse services en dan rolt e.e.a. er vanzelf uit. Gekscherend krijgt of onze virussoftware standaard de schuld van alles, of het netwerk. Metingen van dat netwerk gaven geen verstoringen, was ook niet te verwachten want alle niet virtuele machines gaven geen problemen. En op de virtuele PC’s draait geen antivirus programma dat je kunt uitschakelen. Bij een disable van de antivirus op de server waar die PC’s op draaien en het uitschakelen van alle beperkende software op die PC’s liep het nog steeds voor geen meter. Echter, na veel zoekwerk bleek er een bugje te zitten in de bediening van de antivirus. Bij stoppen draaide die gewoon door. Hard uitschakelen en alles liep weer als een trein…. Probleem gevonden, maar zonder antivirus kun je ook niet. Dus de firma maar weer eens gebeld…

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

14 Comments

 1. oma

  Ha Sjoerd,

  Dan is de onderste steen toch boven komen drijven.
  Hopelijk krijg je van de AV leverancier wel antwoord, Avira laat je gewoon zitten.
  Maar het euvel is wel opgelost. oma

  ot, Puzie is een echte knuffel kat, en ik bediende.

 2. Wij hebben ook nog weleens een bug in het systeem zitten. En ik ben dan altijd een van de eerste van alle 190 winkels die dan gaat bellen. Hoogst irritant om dan te horen. Owh.. niemand heeft er nog last van gehad. Nee, die gebruiken het systeem gewoon niet volledig.

  Love As Always
  Di Mario

 3. Goedemorgen Sjoerd!

  Nou… dat moet een hele klus geweest zijn, om die bug uiteindelijk te vinden.
  Hebben jullie niet een speciale bugfighter het werk?
  Zo eentje, die met van die grote gele huishoudhandschoenen gaat bugfighten?
  Volgens mij is dat een gat in de markt!!

  groet van Marlou

  .

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: