Beatles 50 jaar na dato
Beatles 50 jaar na dato

Beatles 50 jaar na dato

Beatles 50 jaar na dato staat hierboven. Vandaag precies 50 jaar geleden kwam het eerste album van The Beatles uit. De legendarische band veroverde de hele wereld met hun muziek. De jochies uit Liverpool waren echte natuurtalenten die geen enkele stroming uit de weg gingen. Pure begonnen, maar via de dope van Bob Dylan naar de Hari Krisna en al dit soort periodes waren ook in de muziek duidelijk terug te vinden, geen enkel album heeft dezelfde muziek. Persoonlijk gaat mijn voorkeur uit naar Sgt. Peppers Lonely Heartsclub Band, Maar ook Yellow Submarine en Magical Mystery Tour mogen er zijn. Volgens mij heb ik zelf iedere song in mijn bezit en beschik over de tiendelige The Beatles Anthologgy. Ofwel ik ben een echte fan, door de jaren heen.
Het eerste album, please please me werd op 22 maart 1963 gepresenteerd. Op de ingesloten YouTube video ziet u een fragment van hun bezoek in juni 1964 aan Nederland met een nummer uit dit eerste album, “I saw here standing there”.

17 Comments

 1. oma

  Ha Sjoerd,

  Je mag je tot de echt fans rekenen.
  Zelf was ik nog 4 dat het album uitkwam, maar ik geniet nog steeds van hun muziek. oma

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma kun je straks beluisteren op onze weblog en nu al op de website waar de programma’s staan: http://www.wir-3.com/ kies voor radio de BOM.
  Hier onder de vertaling van Paolo Conte – Max.
  Max was gewoon Max,
  zo veel rustiger dan ooit
  met zijn scherpzinnigheid

  Max Stop ermee,
  Je bent er te gemakkelijk in
  Maak het niet simpeler, Max

  Max
  geeft geen uitleg
  Je krijgt me op mijn knieën, Max
  Ik zie een geheim
  Het komt op ons af, Max

 2. Als de beatles er niet waren geweest was het allemaal heel anders gegaan in de popmuziek, ze hebben zoveel invloed, vandaag de dag nog steeds herkenbaar in de huidige muziek. Ja, oke, zonder hun hadden anderen het wel gedaan, maar toch, zij deden het.

 3. Ik was net te klein voor de echte mania mee gemaakt te hebben ! Maar het was een echte dolle tijd ! Ik herinner me nog echt de verbazing van de eerste keer dat sgt.Pepper werd thuis opgelegd ! Voor mij en blijft het beste album ooit !

 4. Om de opkomst van The Beatles mee te maken was ik op mijn vierde nog net wat te jong. Toen ik me wat meer bewust werd van muziek kregen The Stones al gauw de voorkeur boven The Beatles. Tegenwoordig kan ik van beide op zijn tijd nog wel genieten.

 5. Hun muziek uit hun beginperiode sprak mij nog aan. Daarna werd het allemaal te verzonnen en te gekunsteld waardoor ik wel bij de Stones uiteindelijk moest uitkomen. Wat overigens niet wil zeggen dat ik hun latere muziek als niet relevant afdoe. Maar het brengt mij niet zo in beroering.

 6. Dat is niet toevallig Sjoerd dat zowel jij als wij hetzelfde onderwerp vandaag in een log bespreken 😉 The Fab Four uit Liverpool onlosmakelijk verbonden met onze jeugd, jij uit 1953 en ik uit 1950 hebben ze bewust meegemaakt op de vele feestjes.
  Muzikale lentegroeten Mara

 7. Zeker weten dat zij nog muziek maakten als Lennon er nog was! Tijdloze liedjes en inderdaad hebben The Beatles veel betekent voor de muziek en voor jeugdcultuur in het algemeen. Naast Elvis gaven zij de jeugd een eigen identiteit. Daarvoor waren tieners alleen maar jonge volwassen.

 8. Hai Sjoerd…

  The Beatles…
  Oh… ik weet nog het eerste liedje, dat ik ooit van hen hoorde: Can’t buy me love…
  Dat draaiden we keer op keer 30, 40 keer…. Op het strand zaten we …
  En ik was 16 jaar… Wat een toptijd… ♥
  Mijn favoriete album is Rubber Soul.
  Ik heb ze allemaal……

  Geweldig!!
  groet van Marlou

  .

 9. Toen was ik er nog niet. Wel heb ik enkele Langspelers van de mannen in huis. De hoezen beginnen er wel een beetje oud uit te zien, maar ik heb ze in plastic hoezen gestoken. Ik vraag me wel eens af, als Lennon nog had geleefd, of ze dan nog muziek maakte.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.