De grote schoonmaak
De grote schoonmaak

De grote schoonmaak

bVision Photography

Eens per jaar moet iedereen eraan geloven en moeten de belastingpapieren de deur uit. Niet het leukste karwei, maar wat moet, moet. En daar begint dan ook meteen de ellende, tegenwoordig is het meeste al ingevuld en hoef je alleen maar alles te controleren. Alle post bij ons wordt in een grote postbak gegooid. Eens per jaar wordt dat dan allemaal uitgezocht.
En aangezien het weer ook niet was om over naar huis te schrijven, was het opruimen van de postbak en het invullen van het formulier het hoofddoel van de zondag. We hebben dan de hele kamer vol liggen met papieren, werkelijk… de stapeltjes met rekeningen, netjes uitgesorteerd op hoofdgroepen zoals gas water en licht. De stapeltjes met salarisstroken van ons, de telefoonrekeningen, zilveren kruis, de hypotheken, de verzekeringen, het begrafenisfonds en ga zo maar door. Eens alles uitgezocht, gecontroleerd en de belasting op weg is naar Groningen moet alles netjes worden opgeborgen in klappers en moet de postbak leeg zijn, voor een fris, vooral fris, begin van een nieuw belastingjaar. Normaliter doen we dit veel eerder, maar alles loopt wat achter hier. De bijbehorende foto’s zijn beiden door mij geshopt…

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

18 Comments

 1. Omdat we nog lang niet terug zijn in Nederland (wel blij vanwege de gevoelstemperaturen èn de ‘handschoenen’;-) kou) heeft m’n lief voor de aangifte IB 2012 uitstel gevraagd tot 1 september 2013. Kan ie het in alle rust doen met mooi weer thuis in Nederland.
  Groetjes Mara

 2. Hai Sjoerd, gelukkig… ik heb de klus ook achter de rug.
  Als je alles bewaart, wat er voor nodig hebt is het een fluitje van een cent.
  Zeker nu het meeste al is voor-ingevuld.
  Ik krijg er altijd wel de zenuwe van, vooral als ik iets niet snel genoeg kan vinden.
  Of als ik iets verkeerd lees.
  Maar het kan gewoon niet mis gaan!

  groet van Marlou

  .

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.