Vals
Vals

Vals

Ik heb even getwijfeld of ik dit hier neer zou zetten, het is het verhaal van een bekende, maar wellicht dat iemand er ooit iets aan heeft. Ik vind dit triest, maar het schijnt vaker voor te komen en er wordt geen ruchtbaarheid aan gegeven. Stel je hebt iets gewonnen in de loterij, in dit geval een leuk gadget, maar helaas, je had het al in je bezit. Dus een poging gewaagt en het geheel nog in de originele verpakking op marktplaats gezet. Voor een aardig prijsje weliswaar, maar er zijn bieders die het artikel wel willen hebben en toevallig redelijk in de buurt wonen en het kunnen komen halen. Er wordt een afspraak gemaakt en inderdaad, even na de afgesproken tijd staan er twee heren op de stoep die je gadget komen halen. Samen wordt gekeken of het wel nieuw is en in de verpakking zit. Iedereen tevreden, en er wordt netjes met briefjes van 50 euro betaald. Samen wordt het even nageteld en iedereen is tevreden. De bezoekers gaan weg en even later zit je op de bank met het geld in je hand. Je draait het in een waaier en laat je vrouw zien dat je een keurige deal hebt gemaakt. Dan valt plotseling wat op en de kleur wijkt uit je gelaat… Op alle briefjes staat een nummer, en wel hetzelfde nummer. Je bent genaaid. Oh shit, de mensen zijn uiteraard in geen velden en wegen meer te bekennen, en de stap naar de politie is snel gemaakt. Honderden euro’s armer keer je huiswaarts, het geld is in beslag genomen. Ik denk dat iedereen denkt van dat zal mij niet gebeuren. Ik garandeer u echter, dat u geen verweer heeft en blij kunt zijn dat de dieven, die sowieso niets te verliezen hebben, u verder niets hebben gedaan… Denk daaraan als u verkoopt op marktplaats of elders, per bank betalen, of anders geen deal… Al vraag je maar een aanbetaling, dan ben je er in ieder geval van verzekerd dat de politie een aanknopingspunt heeft.

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

21 Comments

 1. oma

  Ha Sjoerd,

  Helaas maakt geld het slechte in een mens los.
  Soms vouwen ze ook halve biljetten dubbel, ach je moet zo opletten.
  De hondjes huppelen lekker buiten hoor. oma

  ps. heb je een trafohuisje gestuurd.

 2. frank-103

  Heel vervelend zoiets, ik verkoop vrijwel nooit iets op internet maar zou er waarschijnlijk ook in trappen. Zelf koop ik wel zo nu en dan iets via marktplaats, maar dan controleert de verkoper ook nooit mijn geld. Het is toch iets lastigs, vertrouwen.

 3. Dus dit treurige verhaal gaat over iemand die iets voor niks had gekregen en toen hij daar dik winst op wilde maken bij de neus werd genomen.
  Waar moet het met de wereld naar toe hè.

 4. Daar ben je mooi klaar mee. Maar dit kan je zelfs bij een bankautomaat overkomen of bij terugwisselen voor een ijsje. Zelf heb ik het nog nooit bij de hand gehad. In elk geval wil ik geen briefjes groter dan 20. Dat heb ik in de USA geleerd. Met 50 krijg je meer gezeur dat iemand niet kan wisselen en bij grote bedragen pin ik als het maar even kan. Ik heb 1x een verdacht setje biljetten gehad, maar die kwamen uit een bankautomaat. Ze hadden wel verschillende nummers, maar ze voelden te papierig terwijl geld niet van papier is en daarom soepeler moet aanvoelen. Toevallig gintg ik door naar de Indonees die zo’n controlle-apparaatje heeft. En heb ik gevraagd om zo’n biljet op echtheid te scannen. Bleek dus gewoon echt. Er was dus niets aan de hand. Ik ben overigens wel een keer door de bank bestolen met wat toen nog de echte eurochecks waren. 300 gulden maakten ze me afhandig na een inbraak in huis. Als het cash geld was geweest, dan had de verzekering het uitbetaald.

 5. Wat een rotstreek!
  Ik weet niet of mij dat zou kunnen overkomen. Ik kijk nooit naar de nummers, dus waarschijnlijk zou ik er ook intrappen.
  je hebt geen poot om op te staan.
  mensen worden steeds inventiever…

  En dat is heel jammer…
  Groet van Marlou

  .

 6. Voordeel is voor mij dat ik vaak papiergeld in mijn handen heb, dus ik weet waar ik snel kan kijken en of voelen. Maar het is echt vervelend. En je bent je geld gewoon kwijt.

  Love As Always
  Di Mario

 7. Een triest verhaal! Maar zelfs met die aanknopingspunten van bankgegevens en zo, ben ik bang dat de politie andere prioriteiten zal hebben dan deze misdaad te bestrijden en de verdachte(n) voor de rechter te brengen. Gewoon niemand vertrouwen op marktplaats die je niet persoonlijk kent. Jammer maar zo moet het kennelijk tegenwoordig.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.