Triumph Herald
Triumph Herald

Triumph Herald

bVision Photography

In Engeland werden niet alleen MG’s gemaakt maar ook diverse andere roadsters zoals deze prachtige Triumph. De auto hier gaat dan ook in deze uitvoering linea recta de virtuele garage in. Een zeldzaam mooi exemplaar. Het is een wat latere 13/60 convertible uit 1969. Alle negatieve punten die deze wagen in de beginjaren hadden zijn hier inmiddels opgelost en er zit zelfs een motor in met voldoende capaciteit. Er is een 1300 cc motor met 60 pk motor ingebouwd in de maar 820 kilo wegende wagen. Overigens was het grootste probleem bij deze wagen in de beginjaren water… Hij lekte aan alle kanten. Bij deze uitvoering is dit gelukkig niet meer het geval. Het eigenwijze snuitje en het feit dat hij een beetje op de Alfa Romeo Guilia lijkt, spreekt me wel aan bij deze wagen.

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

19 Comments

 1. Toen ik op de HBS zat had de Engelse leraar zo’n auto in de kleur British Racing Green.
  Wat heb ik er met klasgenoten (alleen jongens 😉 ) vaak om haar heen gestaan. Schitterende auto en 100% mee eens dat ie in je virtuele garage verzeild raakt.
  Nog veel plezier in Oostende. Het is droog en de zon schijnt.
  Met een dikke jas aan kan je veel dingen met Annet bekijken.
  Ook namens Mara nog veel plezier toegewenst.
  Salu2 de Albert

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.