Musical – door Frank
Musical – door Frank

Musical – door Frank

Mensen die me kennen en daarbij ook mijn muziekvoorkeur kennen, kijken soms vreemd op als ik ze vertel dat ik naar een musical ga, of net gezien heb. Ik ga graag naar musicals en heb er al heel wat gezien. Sommige zoals Cats en Starlicht Express zelfs meerdere keren (3 keer beide). Het enige wat ik niet snap aan musicals is wanneer nou iets gezongen wordt of gesproken, want af en toe zit er toch gewoon gesproken tekst tussen. Ik denk dan altijd dat de schrijver even geen inspiratie had om bij die tekst de juiste muziek te vinden. De meeste musicals zijn voor ons altijd ver weg. Afgelopen vrijdag zijn we naar Sister Act geweest in Scheveningen. Vanuit Zuid-Limburg is dat altijd een hele onderneming, als je daarna weer terug naar huis moet. Dan wordt het meestal nachtwerk. Daarom hadden we deze keer een hotel genomen in Scheveningen, het “Badhotel”. ’s Morgen er op ons gemak naar toe gereden. Daags daarop na het ontbijt op ons gemak weer terug naar huis. In de middag lekker wat over de nieuwe boulevard gewandeld en bij een strandtent, de Blue Lagoon”, voor aanvang van de voorstelling nog lekker gegeten. Vroeger reed ik richting Den Haag altijd via Rotterdam, maar deze keer ben ik via Utrecht gereden. Op de kaart lijkt dat omrijden, want als je een liniaal er op legt dan ligt de lijn zowat op Rotterdam. Rotterdam kun je toch beter mijden, die route is gewoon niet relaxed, veel te druk, zelfs na de spits.  Wel ga ik van de zomer nog een keertje Rotterdam doen als stedentrip, maar dat vertel ik dan wel. Gisterenmorgen had ik overigens  al het enquêteformulier  binnen van het hotel. Die enquêtes vul ik principieel niet meer in, dus vergeefse moeite meneer Badhotel of booking.com. Je kan met die enquêtes wel aan de gang blijven tegenwoordig

O ja en dan de musical zelf nog, deze musical is van het begin tot einde een wervelende show van dans en muziek. Alles prachtig gezongen, en we hebben vaak moeten lachen want ook de humor ontbreekt niet. We hebben dan ook echt genoten ervan. Een aanrader om te bezoeken. Meer vertel ik niet want dat is niet leuk voor diegene die nog wil gaan.

14 Comments

 1. Hoi Frank, Wat plezant dat je op bezoek bent geweest in die mooie stad achter de Duinen. Ik had het al gelezen op Fb van Albert. Wij willen snel een keer gaan nu we weer terug zijn in Nederland. De boulevard is mooi geworden heb ik ook van jou begrepen. Ik ga je een fijn weekend toewensen. Musicals vind ik wel leuk, maar hij niet.
  Groetjes Mara

 2. We zijn nog in Dubio of we ernaar toe willen, het is niet zover reizen als voor jullie, maar toch is het niet naast de deur.
  Verder zijn de omstandigheden momenteel zo dat er eigenlijk geen tijd voor is.

 3. Heb ook al veel goede dingen gehoord over deze musical. Maar ja, wij gaan dit jaar al naar Bruce Springsteen en naar ‘The Wall’. Dus het uitgaansbudget voor dit jaar is al behoorlijk op.

 4. Ik vond de film destijds met Whoopy Goldberg erg leuk. Dat was geen musical, maar er werd wel veel in gezongen. Van wat ik er van gezien heb ziet dit er ook erg goed uit. Maar de kans is groot dat ik het niet los zal kunnen zien van het origineel en bij mij originelen doorgaans beter scoren. Daarbij ben ik geen musical- en ook geen theater- of filmganger. De laatste keer is zeker 20 jaar terug. Wat andere mensen doen moeten ze geheel zelf weten, ik maak me daar doorgaans geen voorstelling van.

 5. Ik kijk nergens van op hoor. Ik stop mensen nou eenmaal niet in een hokje. Ik ben er van overtuigd dat mensen uniek zijn en dus gerust van hokje naar hokje lopen. Net zo gezellig. Een stedentrip naar Rotterdam, ik wilde net jaloers worden, maar ik ben ook nog zoiets van plan in Rotterdam.

  Love As Always
  Di Mario

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.