Anders

Anders

Vandaag is mijn huis ook mijn werk. Ofwel ik werk thuis, maar dan anders. Incidenteel heb je van die dagen dat je de deur van je kantoor dicht zou willen spijkeren om eindelijk eens verlost te zijn van alle collega’s en binnenlopers. Dat je eindelijk eens even kunt kijken naar wat zaken waar je voor een oplossing moet gaan zorgen. Maar helaas met 6 man op kantoor bellen ze meteen de brandweer als ik daar een spijker in sla… Dan is de enige oplossing dat werk thuis te doen, in alle rust, kopje koffie erbij, PC-tje aan en “Sjeng aan de geng”. Niet te vaak natuurlijk, want het zou kunnen wennen, dat anders werken. En het scheelt sowieso de reistijd al.

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

18 Comments

 1. oma

  Ha Sjoerd,

  Als ik jou was, koos ik altijd voor thuiswerken.
  Zeker als je de zon erbij krijgt. oma

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma kun je straks beluisteren op onze weblog en nu al op de website waar de programma’s staan: http://www.wir-3.com/ kies voor radio de BOM.

 2. Han

  Het lijkt met jou baan heel goed te doen om thuis te werken. Er zijn zoveel mooie programma’s die via de cloud werken. Nadeel is alleen je moet zelf voor je koffie en thee zorgen. 😉

 3. Ik mag thuis werken als dat kan, maar ik kan vanaf huis niet bij onze systemen dus zijn er helaas maar een beperkt aantal dingen die ik thuis kan doen. Maar het bespaart zeker een boel reistijd!

 4. Thuiswerken in alle rust daar ben ik helemaal voooooor…. je doet veel meer… daar zou ik wel een dagtaak van willen maken…de omstandigheden op de foto zijn ideaal, maar kan dan toch(misschien) weer afleiden….Leuk blog…..Agnès

  haha..Sjeng aan de geng….

 5. Hoi Sjoerd, We zijn weer terug in Nederland. Thuiswerken is in jouw situatie uit de kunst om in alle rust een project af te maken. Voor mij bestond die mogelijkheid niet, want in de gezondheidszorg moet je gewoon aan de slag op je werkplek. Wat een fijn idee 😉 dat ik zaterdag niet meer hoeft te beginnen met een late dienst.
  Groetjes Mara

 6. Tegenwoordig neemt thuiswerken op deze manier flink toe en is het een van de redenen dat er minder verkeer op de weg is en de files aan het afnemen zijn.

  Zelf deed ik het veel in de ’90-er jaren en was er toen redelijk uniek mee. Ons bedrijf was daar niet op ingericht en destijds de meeste andere bedrijven net zo min. Maar bij mij was goed te controleren aan de hand van het afgeleverde werk, dat ik thuis niet uit mijn neus zat te peuteren of me de hele tijd door kinderen of vrouw liet afleiden. Ik deed het vooral als ik een moeilijke handleiding moest schrijven. Dat was op het werk niet te doen. Geen van onze kamers had ook maar een deur en het was erg gebruikelijk dat je regelmatig bij een collega naar binnen liep en er iets technisch mee besprak. Kortom concentreren op iets waar de rest toch niet mee bezig was ging veel beter thuis. En ik had ook een thuissituatie zonder kinderen vrouw of huisdier, die dat toeliet. Voor het werk deed ik net alsof ik daar aanwezig was. M’n bazen vonden het prima en het heeft nooi tot gezeur geleid. Later toen (door het moederbedrijf) de prikklok met magneetpasje werd ingevoerd lukte dat niet meer en was ik veel minder productief.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: