Rotonde te huur…

Rotonde te huur…

bVision Photography

Je ziet het steeds vaker, rotondes met reclame. Gemeentes zoeken steeds meer wegen om te besparen, en twee heren, van het bedrijf adopteer een rotonde hebben daar goed op ingespeeld. Ze verzorgen voor de gemeente het onderhoud en de inrichting van rotondes en zorgen dat ze daar zelf ook beter van worden, want ze laten zich sponsoren door reclames te plaatsen op diezelfde rotondes. Een win-win situatie voor iedereen. Voor plaatselijke bedrijven een uitstekende reclame die niet al te duur hoeft te zijn. De gemeente bespaart op onderhoudskosten, en het bedrijf zorgt ervoor dat plaatselijke hoveniers ook een centje kunnen verdienen. De gemeente Geleen-Sittard, waar de onderstaande foto’s gemaakt zijn doet vanaf 2013 ook mee met een dertigtal rotondes. Deze is nog niet geadopteerd, die zal door het extra onderhoud van het kunstwerk wel aan de duurdere kant zijn. Maar diverse andere rotondes zijn al van reclame voorzien. Een gat in de markt… Om een idee te krijgen, gemeentes gaven gemiddeld ieder jaar zo’n 1100 euro per jaar uit aan een rotonde. En de meesten lagen er maar armzalig bij.

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

15 Comments

 1. oma

  Ha Sjoerd,

  Ook hier zijn rotonden gesponsord, gelukkig hoef je je reis er niet voor te onderbreken. oma

  Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
  Het programma kun je straks beluisteren op onze weblog en nu al op de website waar de programma’s staan:
  http://www.wir-3.com/kies voor radio de BOM.

 2. Dit is afgekeken van Engeland, als ik me dat goed herinner.
  Zo liggen de rotondes er netjes bij, daar hebben ook de middenstanders wat aan natuurlijk, en ze bekostigen dat middels kleine bordjes.
  Ik vind het wel oke, het is klein en geeft een saamhorigheidsgevoel.

 3. Annette Barendregt

  In België zie je al de meest bijzondere dingen op die “Ronde punten”. Het is ook eigenlijk zonde om zo’n leuk plekje niet kunstzinnig in te richten en je bedrijfsreklame daar aan vast te plakken! Als ik een bedrijf had deed ik dat gelijk, hoor. Hoewel mensen passeren daar niet op 1 dag? Fijn weekend, Sjoerd! Ga je nog wat leuks doen?

 4. Wat zijn die rotondes dan duur in onderhoud. Nou ja.. Als je hem kunt verhuren voor 2000 per jaar. Dan verdien je een leuke boterham op al die dertigtal rotondes.

  Love As Always
  Di Mario

 5. Geweldig idee! Net als dat jaren geleden de abri’s niet meer werden verzorgd door de busbedrijven maar door commerciële instellingen die de bushaltehokjes verhuurden als reclame-objecten. De vervoerders verliezen geen geld meer aan de hokjes, passagiers blijven droog tijdens het wachten op de bus, de mensen die de hokjes onderhouden verdienen goed geld en vele bedrijven hebben prachtige reclame-objecten. Iedereen blij!

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: