Een nieuwe week

bVision Photography

Minge Wecker jeit m’r op d’r Wecker
Dat sät jede Morje minge Bäcker
Jo wenn dat Dinge morjens schellt
Denk wohl jeder op d’r Welt
“Do blöde Wecker”
( Bläck Fööss )


En dan sta je in de ochtend op en dan staat er in ene een tafel op het trottoir aan de overkant, stoep mag ook hoor. Ik had de bril nog niet op en kon even niet zien dat er iets op stond. Om dat te compenseren pakte ik even snel mijn camera en schoot de bijgaande plaatjes. En wat er staat klopt helemaal. Omdat we niet weten wat er morgen gaat plaatsvinden, moeten we ook vandaag maar leven alsof er geen morgen meer is, gewoon genieten van het leven, genieten dat je nog mag werken, genieten van het feit dat er dokters zijn die je proberen te helpen. Gewoon onvoorwaardelijk genieten van elkaar. Overigens is het bovenstaande van die wekker op mij niet van toepassing. Wie denkt dat de taal Limburgs is, komt bedrogen uit. Het zou een dialect kunnen zijn, maar het is Kölsch plat, ofwel Keuls, je weet wel van de Eau de Cologne (Kölnisch Wasser). Trouwens, nu we het er toch over hebben, gebruik nooit de cijfers van dit heerlijk watertje als wachtwoord. Het is de meest gebruikte viercijferige combinatie in de wereld… En zo zou ik nog wel even door kunnen gaan, ware het niet dat ik eerst Frank nog even op vakantie moet sturen, hij is er hard aan toe. Hij gaat overigens wel wat verder weg dan Köln. Hij gaat de Europese economie een handje toesteken en de belofte van Rutte teniet doen.

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

18 Comments

 1. Ik leef vandaag met een schuin oog naar morgen. Ik wil tenminste morgen weer wakker worden. En het beste wachtwoord is onjuist. Als je het vergeten bent melden ze het je vanzelf.

  Love As Always
  Di Mario

 2. Black Foos is de enige reden waarom ik naar het Duitse Carnaval kijk, ik denk al meer dan 25 jaar. Heb ze destijds pooit gezien en ben gewoon al die jaren blijven kijken op zaterdag en maandagavond 🙂

 3. Dat eerste rijmpje is grieks voor mij, die tweede is een beetje een open deur, maar kan geen kwaad daar goed over na te denken. Carpe diem?

 4. Pluk de dag, maar vooral die dagen dat het droog is, want dat zijn ze!

 5. Ha Sjoerd,

  De tafel staat wel op zijn kant, wie weet loopt de tekst nog weg.
  zo konden we alle deuren in de zorginstelling openen met de geurige code. oma

  Ot. Je verzoekje staat genoteerd voor de volgende show.
  De shows staan allemaal op: http://www.wir-3.com/

 6. En zo is het hele leven, mistig tot op morgen toe. Dat zou in het koningsnummer moeten staan.

 7. Ik gun Frank een fijne vakantie naar Griekenland.
  Grtz Mara

 8. Leuk ik reed vanmiddag in IJmuiden, daar zag ik ook zo’n groot bord met de tekst “over 50 meter snelheidscontrole” ik weet zeker dat de politie dat bord daar niet heeft neergezet. LOL

 9. Net wat je zegt! Wij vinken van dag tot dag af en leven dus vandaag.

 10. Wens Frank een fijn verlof ! En deze spreuk mag’t er zijn .

 11. Ik doe al jarenlang mijn best om de dag te plukken, en dat bevalt me prima.
  Van mijn bijdrage zal de economie niet veel beter worden, maar ach, het omgekeerde geldt ook.

 12. Genieten bij elke gelegenheid, voor je het weet … is er geen mysterie meer.
  Frank een fijne vakatie gewenst.

 13. Ik help Rutte ook niet met zijn oproep de economie te stimuleren.

 14. Wat een mooie toepasselijke spreuk voor me vandaag.

 15. een fijne vakantie voor Frank ,

 16. En zo is het maar net!

 17. de europese economie een handje toesteken ????
  ik vrees dan dat wij platzak zullen zijn.

 18. Nou vandaag dan de ontknoping…spannend.
  Voor Frank een fijne vakantie en voor jou een fijne maandag.

Geef een reactie