De kolder

Normaliter ben ik op woensdag vrij, juist ja, behalve als Frank vakantie heeft, dan werk ik op woensdag ook. Alleen gisteren had ik wat werkzaamheden die af moesten, fysiek wat klussen in het glasvezel veld, even wat werkzaamheden uitvoeren die ik normaliter door anderen laat uitvoeren, maar die wegens gebrek aan planning bij weer anderen, prioriteit moesten krijgen bij mij. Nu is dat op zich niet zo erg als het weer een beetje meezit. Technisch weer noemen ze dat bij ons. Maar naarmate de dag vorderde, liep de zin omgekeerd evenredig af. Om twee uur had ik dan ook het idee van weg, weg, weg… De zon scheen, twintig graden, kap eraf en yes, naar huis. De vrouw opgepikt en via een kleine omweg van zo’n km of tachtig even boodschappen doen, we hadden dus voor 80/15*1.5 = 8 euro plezier voor twee (ik tank in Duitsland). Ik weet het, schandalig, CO2 uitstoot en daar kunnen tig arme kinderen weken van leven, maar af en toe spring ik uit de voorjaarsband. Dat ik in de avonduren mezelf nog even in het niet luie zweet heb gewerkt vertel ik er maar niet bij, want het was te laat om het resultaat te fotograferen. Genieten met een grote G. Laat de lente maar komen, ik ben er helemaal klaar voor. Vandaag weer gewoon werken dus…

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

20 Comments

 1. Dus dit was het grote zalig bezig zijn……

 2. Dat is je zelf verwennen. En auto’s zijn uitgevonden om er in te rijden. En open dakjes zijn er voor het mooie weer

 3. Een auto is gemaakt om te rijden en hoe meer wij allen rijden hoe eerder de aarde eindelijk opwarmt en we in de winter niet meer door sneeuw en hagel naar het station hoeven, eigenlijk heb je dus een soort van maatschappelijke plicht om te rijden, helemaal als je weet dat de prijs van benzine vooral bestaat uit belastingen en je dus ook bijvoorbeeld de Grieken helpt!

 4. Ha Sjoerd,

  Kan me goed voorstellen dat je weg wilde, je moet het mooie weer pakken als het er is.
  Ach dat kleine beetje uitstoot valt niet op, zet je een plantje in de tuin. oma

 5. was alles maar gratis in het leven he, maar ja, helaas. Gewerkt dient er te worden!

 6. Ach als we ons die kleine geneugtes niet meer kunnen permitteren, blijft er niet veel arbeidsvreugde meer over.

 7. Helemaal gelijk het was volgens mij zo’n beetje de eerste dag met technisch weer.

 8. Ik had bezoek uit Frankrijk, dus de hele dag vrij.
  Goed genoten.

 9. Ik zie op de foto dat de glasvezelklus ook goed geslaagd is.

 10. Alles ziet er ook anders uit, door het glas heen.

 11. De werkdag zit er inmiddels alweer op en het was weer zo’n dag vandaag, misschien nog een ritje?

 12. Ik snap dat je met het technische weer naar buiten wilde. Je hebt ook groot gelijk als het kan!!

 13. Lekker dat je even hebt kunnen profiteren van het mooie weer, want vanaf morgen lijkt de kap voorlopig weer even op de wagen te kunnen blijven zitten en kan de verwarming weer aan.

 14. En ik moest gewoon werken tot kwart over zes. Maar.. ik mocht daarna lekker op de fiets naar huis… zonder omweg, want ik had ondertussen wel trek gekregen. 😉 De wind in mijn haren….

  Love As always
  Di Mario

 15. Benijdenswaardig maar geniet inderdaad met G.

 16. Hoi Sjoerd, je hoeft je echt niet te verontschuldigen vanwege je politieke kleur:
  “Ik weet het, schandalig, CO2 uitstoot en daar kunnen tig arme kinderen weken van leven, maar af en toe spring ik uit de voorjaarsband.”
  Open rijden is gewoon heerlijk zeker als het eindelijk eens een echte lentedag is, zoals gisteren het geval was en vandaag ook. We genieten altijd open met de MGB.
  Groetjes Mara

 17. Lente, we willen hem allemaal graag zien

 18. Als je zo vroeg kunt stoppen, waarom niet zou ik zeggen. We hebben er lang genoeg op gewacht.

 19. gisteren heb ik ook gestopt met werken rond 16 u, vlug naar huis gefietst en nog wat in de tuin bezig geweest. Met zo’n weer binnen zitten is ook niets voor mij.

 20. Heerlijk toch zo’n dagje kolderen..!
  Zou je vandaag nog even moeten doen, morgen is het weer voorbij.
  Fijne dag vandaag Sjoerd.

Geef een reactie