Spanning in Kunrade
Spanning in Kunrade

Spanning in Kunrade

Trafohuisjes bVision.nl

Als je van de hoogvlakte van Ubachsberg afdaalt naar het centrum van Voerendaal kom je over de Bergse weg. En als je dan heel goed oplet en niet naar onder “snelt” zie je vlak na de Kunradersteengroeve aan de linkerkant dit trafohuisje staan.

Trafohuisjes bVision.nl

Veel mensen hebben dit niet gezien, en dat komt omdat het ingesloten ligt tussen de tuinen van twee grote villa’s. Vroeger lag het vrij langs de straat, maar nu is het een beetje ingegraven. Toch blijft het eigenwijs zijn afkomst propageren, ik ben van “Kunder” dat zie je aan mijn stenen. Opgetrokken uit Kunrader stenen, is ook dit een uniek huisje wat hier gewoon thuis hoort. Ondanks, of desondanks die grote villa’s.

Trafohuisjes bVision.nl

De coördinaten zijn 50.873514 en 5.934301 (Google Maps)

Trafohuisjes bVision.nl

13 Comments

 1. oma

  Ha Sjoerd,

  Zeker een leuke ligging tussen de tuinen.
  Een beetje weggestopt. oma

  ot, fietse weer langs een mooi wit huisje, zal een fototoestel meenemen de volgende keer.

 2. Je kunt ze dus wel insluiten, maar niet hun identiteit afnemen. Mooi huisje hoor. Ik heb er vandaag ook een gezien. Maar helaas zaten we toen op een 80 km weg en konden we niet zomaar stoppen. Helaas.

  Love AS Always
  Di Mario

 3. Han

  Prachtig zo past een LS huis geheel in de omgeving. En zo kom je wel aan een mooie verzameling. Vandaag nog wat PEN foto’s op mijn website gezet. Klik maar eens op de eerste foto die montage auto, er staan ook LS huisjes bij.
  Het museum van mijn blog foto ken je niet, het stond op het het terrein van centrale in Velsen. Daarna is het nog vijf keer verhuist en je zag de verzameling krimpen. Er is nu niets meer van over. Lang leve de vooruitgang!

 4. Shame, shame. Ik ben al zo vaak de Bergseweg af gereden, maar ik heb het nog nooit gezien. Inderdaad, de blik op oneindig. Door dit logje ga ik daar voortaan eens beter opletten. Want ik zal er nog vaak genoeg langs komen.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.