Spannend in Bussum op bevrijdingsdag
Spannend in Bussum op bevrijdingsdag

Spannend in Bussum op bevrijdingsdag

Trafohuisjes bVision.nl

Heel even had ik de neiging om een andere foto van Han Vogel hier te plaatsen, maar ik kon deze neiging gelukkig nog onderdrukken. Dit huisje is echt een juweeltje en is te vinden naast het pand aan de heuvellaan 2 in Bussum. Je moet wel goed zoeken om het te vinden want het staat zo’n dertig meter van de weg af in een bosje. Dit transformatorhuisje werd in ca. 1925 gebouwd in opdracht van het provinciaal elektriciteitsbedrijf Noord-Holland (PEN), en ontworpen door de gemeentearchitect Hueting in expressionistische stijl. Vreemd hier is het met riet gedekte dak, op een toch wel gevaarlijke omgeving. Ik vind het schitterend en uniek exemplaar wat in die tijd gebouwd werd. Het volledige verhaal is te vinden op de website van de gemeente Bussum of op mijn Trafosite. Han heeft nog meer beeldmateriaal te beschikking gesteld en dat zal in een aantal zondagen de revu passeren. Hierbij ook eens het inwendige gedeelte van een trafohuisje.

Websites van Han Vogel:

 • http://www.hanvogel.nl/
 • http://fotohanvogel.blogspot.nl/
 • Trafohuisjes bVision.nl

  De coördinaten zijn 52.273451,5.146553 (Google Maps)

  16 Comments

  1. Leuk onderwerp blijft dit. Het is voor jou misschien een uit de hand gelopen hobby, maar ik weet zeker dat iedereen elke week met plezier naar kijkt. Ik ben nog even op je trafo-site geweest. Ziet er leuk uit en dan geeft meteen weer zin om op zoek te gaan naar nieuwe foto’s.

   Love As Always
   Di Mario

  2. Annette Barendregt

   Supergaaf. Ik ben nog op zoek geweest voor je in Overijssel, maar heb niks kunnen vinden. Zal wel aan de snelheid gelegen hebben waarmee we overal voorbij sjeesden. Maar dit is een juweeltje! Je krijgt een hele bijzondere collectie, Sjoerd. Iets om trots op te zijn. Fijne zondag verder!

  Reageren mag, maar hou het netjes...

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.