De Mac krijgt concurrentie
De Mac krijgt concurrentie

De Mac krijgt concurrentie

Vandaag zou ik het niet meer over het hebben van geen weer meer hebben. Dus een ander onderwerp. Wat opvalt als je zo door de verschillende delen van Europa rijdt zijn de wegrestaurants. In duitsland vind je daar vrijwel alleen maar BurgerKings langs de grote weg, heel af en toe zie je een eMmetje voorbij komen, maar vrijwel altijd moet je dan van de autoweg af. Trouwens het lijkt ook wel of er in Oostenrijk heel erg weinig McDrekjes zijn, en die weinige McDrekjes krijgen daar een geduchte concurrent bij volgens het onderstaande plakkaat wat ik aantrof in Kufstein. Ik ben benieuwd wanneer ze daar de naam Mc Knödl i.o.v. de Grote McDrek Boss moeten aanpassen… Die zal dit echt niet leuk vinden. Niet mijn favoriete eten, maar ik kan me voorstellen dat er zoveel verschillende soorten van zijn dat je hier een zaakje mee begint.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

17 reacties

 1. frank-103

  We hebben hier de McAPP op de telefoon, we weten iedere Bigmac probleemloos te vinden, maar voor de afwisseling wil ik heus ook naar de McKnödl!
  (ik vraag me af of je een deel van een naam kunt beschermen, helemaal als het gaat om iets als Mc. Denk aan vliegtuigmaatschappijen met Air in de naam, daar zijn er ook een boel van!)

 2. Ik ben benieuwd! Want I LOVE Knödl! 🙂
  Ik vind het zo lekker, of met spek of spinazie.. Beetje boter en parmesan. Mjammie! Toch wel mijn lievelingseten geworden naast pasta. Dus ben bang dat ik vaak daar ga landen.
  overigens weinig mc donalds?
  In kufstein, Wörgl, St. Johann & Kufstein is er 1tje. 🙂 Bovendien over de Gerlospass ik geloof in Mittersill is er 1 en in het Zillertal zijn er ook meerdere. 😉
  Ook hier zijn we bedolven on der de mc drek.

 3. Ze komen wereldwijd voor, ze zijn succesvol, de big mac’s smaken overal hetzelfde (ik ben enigszins ervaringsdeskundig), en toch blijf je over Mcdrec praten, hetgeen m.i. niet uit hun formule blijkt. Die van de King vind ik eigenlijk wel lekkerder maar smaken verschillen, wat men niet lekker vindt is per definitie niet meteen slecht. Overigens geldt de eerste zin ook voor de Kingketen.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.