De parachutist

De parachutist, iedereen denkt daarbij aan vliegtuigen, hoog in de lucht mensen die eruit springen en even later fel gekleurde parachutes die opengaan. En natuurlijk is dat ook zo, ik zag ze hoog in de lucht, een tiental, parkeerde de auto om foto’s te maken, en in de tussentijd waren ze al geland. Niks foto’s, niks mooie kleuren, alleen zwoegende mensen die hun hele hebben en houden mee moesten nemen van het landingsterrein naar het op enige afstand liggende vliegveld. Toch stralen deze zwoegende mensen een gevoel uit, ze zijn een ervaring rijker en waarschijnlijk blij dat iedereen heelhuids onder is. Niks voor mij, ik blijf liever op de grond…

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

20 Comments

 1. Mij krijg je ook niet zover dat ik uit een vliegtuig spring. Maar op de grond kan jij er wel een mooie speciale foto van maken.

 2. Brrrrrrrrrrr ook niet voor mij Sjoerd !

 3. Voor mij ook niet..!!
  Blijf liever met de voetjes op de grond.

 4. Ben blij dat ik platvoeten heb die goed aan de grond blijven vastplakken.

 5. Er zijn er ook die het in de duinen doen, maar dan heet het weer anders, dat is ook een mooi gezicht. Paragliding.

 6. Nee, een ballonvaart was wel mijn grens

 7. Ik vind het een mooi gezicht maar zonder absolute noodzaak zal ik nooit uit een vliegtuig springen; het dagelijks leven vind ik al spannend genoeg!

 8. Hai Sjoerd,

  ik wil het wel eens een keer.
  Maar wie draagt die zware bende dan?

  Groetjes!
  Marlou

  .

 9. Annette Barendregt

  Nee, ik ben ook niet van de ballonvaarten en parachutesprongen. Maar iedereen die het doet is wel super enthousiast over wat ze mee gemaakt hebben. Helaas, een ervaring die ik nooit met ze zal delen. Mis ik dan wat????

 10. Ik hou er ook niet van , laat mij maar op de grond.
  Maar je foto is prachtig .

 11. voor mij ook liever het grondgevoel, zelfs in een vliegtuig ben ik telkens weer blij met beide voeten terug veilig en wel op de grond te staan

 12. Dat springen lijkt me al niks, maar als je dan vervolgens ook nog eens een eind met je hele hebben en houden moet lopen, dan haak ik af.
  Je hebt er wel een bijzondere foto aan overgehouden, zo zie je parachutisten tenslotte maar zelden.

 13. Hier springen ze dan minder uit een vliegtuig maar eerder van een berg 😀

 14. Het lijkt me prachtig om te doen, maar hou het maar bij kijken naar met mijn hoogtevrees 🙂

 15. Op vliegveld Teuge hebben we een busje, en halen ze je op. Zelfs uit de bomen als het nodig is.

 16. Ha Sjoerd,

  Best warm om nu in zo’n pak te lopen 🙂
  Snuf en Benno en de katten hebben zich helemaal rustig gehouden, heb het voorbeeld maar gevolgd. alleen ik had nog verplichtingen. oma

 17. Nee, parachute springen is ook niks voor mij. Ik blijf liever op de grond.

 18. Ook voor mij niet de meest aantrekkelijke vorm van tijdverdrijf. En dan vraag ik mij nog niet eens af wat het nut ervan is, waartoe het dient en wat je ermee opschiet als je een keer uit een vliegtuig bent gesprongen.

 19. Ik moet er niet aan denken om te moeten springen, maar dat moment van zweven lijkt me toch wel heel erg mooi.

 20. Dat zwoegen is prima, met de eigen benen op de grond! Voor een bijzondere ervaring heb ik het luchtruim niet nodig.

Geef een reactie