Käfer mit Mütze
Käfer mit Mütze

Käfer mit Mütze

bVision Photography

Eine Käfer mit Mütze werd al snel de bijnaam van deze kever cabriolet. De cabriolet werd van 1949 tot 1980 gebouwd door Volkswagen AG in Wolfsburg samen met Wilhelm Karmann GMBH in Osnabrück. En als het aan de kopers had gelegen zouden ze nu nog verkocht worden. Ik vind het eigenlijk ook wel mooi gevonden zo, een kever met een muts… Helaas werden de eisen welke aan auto’s werden gesteld steeds zwaarder, en het aantal geschikte karosserien steeds moeilijker om te krijgen, de kever was namelijk al lang vervangen door de Golf en dat betekende dan Volkwagen er zijn handen van aftrok, en Karmann het nog een jaartje volhield waarna het einde oefening was.

bVision Photography

Het exemplaar wat u hier ziet is gespot door Carla, van JustCarla.nl. Het betreft een type 15 (de algemene aanduiding voor deze karosserie variant (15a/15b/151 etc)). In dit geval gaat het om een cabrio op basis van een VW 1303 uit 1975. Mooi toch dat er mensen zijn die tijd, moeite en geld steken in dit soort auto’s om ze zolang mogelijk op de straat te houden. Daar zou de regering een voorbeeld aan moeten nemen inplaats van deze mensen te straffen en het voordeeltje wat die mensen hebben doordat ze geen wegenbelasting hoeven te betalen af te pakken. (ik betaal overigens ook voor twee auto’s terwijl ik maar in ene kan rijden). Maar goed, alleen al daarom gaat hij mijn virtuele garage in.

bVision Photography

Ik moet overigens eens op zoek naar sponsors, mijn hobby loopt uit de hand doordat ook andere mensen auto’s in de garage willen plaatsen. Ik ben dan ook op zoek naar een behoorlijke uitbreiding. Een megastal waar ik de varkens naar buiten laat en lekker door de wei laat knorren.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

14 Comments

  1. frank-103

    Zo’n Kever cabrio is heel erg leuk, een kennis heeft daar een coupe versie van (kleine achterbank), maar toen hij vertelde wat die nog waard is verschoot ik toch wel van kleur. Een virtuele stalling in mijn virtuele garage gaat niet lukken, die staat al vol met treinen. Ik wens je elders meer succes!

  2. Even een bezoekje afleggen, op een regenachtige zaterdag is daar wel tijd voor 😉
    Ik weet weinig of niets van auto’s, maar ik ben altijd dol op kevers geweest, nog steeds gaat mijn hart open als ik ergens een kever tegenkom.

    Ik wens je een fijn weekend toe

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.