Over muziek – door Frank
Over muziek – door Frank

Over muziek – door Frank

Vorige week hier de Eagles neergezet, vraagt Ollieblunder naar mijn top 10. Jongens en dat is zo moeilijk. Bij de top 2000 krijg je nog een lijst voorgeschoteld, maar nu moet ik het zelf doen. En ik heb al zo’n brede muzieksmaak. Die loopt echt van klassieke koren tot hedendaags modern. Natuurlijk niet alles, ik ben één keer eens naar een opera geweest, in Luik. Er werd Cosi Fan Tute opgevoerd, compleet met boventitels. Toen ze na een paar uur stopten met zingen dacht ik dat het afgelopen was, begon de pauze. Te zwaar voor een beginner. Wat echt vaak gedraaid wordt hier thuis, of in de auto is vanaf vijftiger jaren Rock & Roll tot muziek van de huidige tijd. Daar tussen in zit Nederpop, Punk, Rock en verder erg veel zestiger en zeventiger jaren muziek,  daar ben ik qua muziek toch wel redelijk in blijven hangen. maar ja in die tijd werden de meeste “meesterwerken” gemaakt, toch?  Van mijn oorspronkelijke top 2000 lijstje wat ik afgelopen december hier neer schreef blijft toch veel overeind. Misschien zijn dit niet hun allerbeste werken, maar muziek is ook stemming en mijn lijstje is dan ook aan stemming onderhevig. Eigenlijk vind ik dat je muziek niet op lijstjes moet zetten, maar er van moet genieten. Hieronder muziek waar ik de afgelopen tijd het meest van genoten heb. het zijn er meer dan tien dat wel en zeker niet allemaal. Zou je me over een half jaar het lijstje opnieuw laten maken dan ziet het er voor een deel zeker anders uit.

Connie Francis – Lipstick on your Collar
Buddy Holly – Rave On
Chuck Berry – Johnny B Goode (is mijn Ringtone)
Blue Diamonds – Ramona
Beatles – I saw her standing there
Earth & Fire – Seasons
The Eagles – Witchy Woman
Alice Cooper – Halo of flies
Temptations – Papa was a Rolling Stone
Black Sabbath – Paranoid
Queen – Innuendo
Rolling Stones – Brown sugar
John Fogerty – Hotrod Heart
Creedence Clearwater Revival – It came out of the sky
Blondie – One way or another
Moody Blues – Legend of a mind
Within Temptation – Jane Doe
Cold Play – Every Teardrop

20 Comments

  1. Han

    Ojee ben ik alweer zo oud dat ik op dansles zat en danste op de muziek van Buddy Holly – Rave on! (1958) en CONNIE FRANCES ‘1959’ – Lipstick On Your Collar
    Bedankt voor deze mooie jeugd herinnering!

  2. In Halo of Flies kan ik me goed vinden, maar bij Ra.. heb ik de knop al omgedraaid. Dat plaatjes was 3 keer aardig, maar die 2763 keer dat ik het helaas niet ontlopen kon, niet meer.

    Ik hou dus graag van muziek die je weinig hoort. Wat dat betreft ben ik wel een beetje uitgeluisterd op het Engels/Amerikaanse spul. Ik hoor ook graag iets in het Frans, Italiaans, Portugees of Paiwanees.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.