Zwitserleven – door Frank
Zwitserleven – door Frank

Zwitserleven – door Frank

Dat was schrikken van de week, komt er een brief van mijn Pensioenboer binnen (ABP), was gelijk mijn Zwitserlevengevoel naar de klot klitzen. Pensioen bij pensioengerechtigde leeftijd was nog maar € 1,00 per jaar, zo ook voor het nabestaandenpensioen. We weten dat het slecht gaat met de pensioenboeren in Nederland maar zo erg….


Bij een tweede blik op de brief bleek dat hij voor mijn echtgenote was en niet voor mij. Jaren geleden is zij al van Pensioenboer gewisseld, we hadden eerst allebei ABP, nu ik alleen nog maar, vandaar de verwarring. Wat blijkt ze zijn vergeten één werkdag over te dragen aan de nieuwe pensioenboer. Toevallig hoor ik net, dat bij vrienden iets soortgelijk is binnen gekomen van dezelfde pensioenboer, maar dan € 3,00 per jaar. Als we het een paar jaar sparen kunnen we er misschien wel een ijsje van kopen of zoiets. Maar zo zijn er misschien nog wel duizenden mensen in Nederland met zo’n “riant” pensioen. Aangezien bedragen onder de 438 euro afgekocht worden, zou het kunnen zijn dat na afkoop hiervan de dekkingsgraad ineens meer dan genoeg is. Dus maar hopen dat in hun pensioenberekeningen alle ingeschrevenen gedeeld door het totaalbedrag waren, dan valt het misschien nog mee. In ieder geval als jullie me de komende weken missen, dan ben ik bezig om mijn Zwitserlevengevoel weer terug te krijgen, want dat kost tijd. Gelukkig ben ik aan de beurt met vakantie, bij ons. Dat is juist op tijd na zo’n brief, want dat hakt er toch flink in.

16 Comments

 1. Ha Frank…

  Getverderrie… wat zul je geschrokken zijn.
  € 1,- Weliswaar het pensioen van je gade, maar toch…
  Wat kun je daarvoor doen?
  Volgens mij zijn de appels al duurder dan € 1,-

  Genieten daarom nu maar van de vakantie.
  We leven hier en nu!

  groet van Marlou

  .

 2. Je hebt je hele leven je kloten afgedraaid. Je hebt mensen aan 53 jaar en nog minder op pensioen zien gaan en als het jou beurt is , langer werken en nog eens langer werken ! Tot je erbij doodvalt ! Dit pak ik niet. Ik wil nog iets van de wereld zien ! En gezond wel !

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.