Slopen, bezopen…
Slopen, bezopen…

Slopen, bezopen…

bVision Photography

Bewoners van de Seringenlaan in de Geleense wijk Lindenheuvel willen niet dat hun woning gesloopt wordt, De woningvereniging Zo Wonen wil 3 woonblokken slopen omdat deze niet meer aan de huidige eisen zouden voldoen.
Volgens de bewoners komt het compleet onverwachts dat hun woning nu gesloopt gaat worden omdat Zo wonen eerder nog gezegd heeft dat de woningen aan de seringenlaan niet gesloopt zouden worden, Ook zijn in de woningen volgens de bewoners vorig jaar nog nieuwe verwarmingsketels geplaatst.

bVision Photography

Op 26 juni kregen de bewoners op een bijeenkomst alsnog te horen dat hun woning toch gesloopt zouden worden volgens de woordvoerder van het actie comité (Slopen/Bezopen) Elly Habets het voelt alsof wij alsof wij als makke lammetjes naar de slachtbank worden gevoerd.
Volgens Elly hebben zij 30 september een afspraak met de gemeente over de sloop. Zij willen er alles aan doen om de sloop tegen te houden omdat volgens de bewoners deze woningen nog een van de weinige zijn die voor hun betaalbaar zijn, de meeste bewoners hebben volgens Elly al jaren hun vakantiegeld in de woning gestopt om er een paleisje van te maken. (tekst staat o.a. op faceboek bij de SP-Geleen/Sittard)
Zoals u op de foto’s wel kunt zien is de staat van de woningen niet zo slecht dat je ze zomaar tegen de vlakte zou gooien. Ik sta dan ook achter deze bewoners.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

16 reacties

 1. joyce

  Precies steun ons!!!!!! Kom op zondag 20 okt.van 15 uur tot17uur naar seringenlaan naar onze actie tent!!!!! Alleen ben je n niemand!!!!! Samen sta je sterk!!!!!! De mensen vaker zo dachten……zal er meer gehoor worden gegeven………….en meschien wel meer dan gehoor…voor iedereen zonder vooroordelen jullie zijn van harte welkom!!!!!!!! Groetjes joyce

 2. frank-103

  Er zullen wel meer (financiële) zaken een rol spelen bij deze beslissing, waar de woningbouwvereniging de bewoners niet mee lastig wil vallen maar die een positieve rol spelen bij de beloning van de bestuurders van die woningbouwvereniging!

 3. Slopen zou wel goedkoper zijn dan renoveren. En ookal moeten we niet altijd voor het geld gaan. Als de Zo Wonen in geldnood komt te zitten zegt met gerust. Hadden ze maar niet alles duur moeten renoveren. Zo heeft de zaak meerdere kanten.

  Love As Always
  Di Mario

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.