NS LowSpeed
NS LowSpeed

NS LowSpeed

bVision Photography

Het begon super, netjes op tijd op het station van Sittard en ik kon zelfs nog sneller vertrekken dan ik had gepland. Vol goede moed tussendoor een foto op Facebook gezet en keurig op tijd in Utrecht aangekomen. Niks niet overstappen, heerkijk gewoon. Lekker over Business getalkt in de jaarbeurshallen, nog even nagepraat en mijn netwerk versterkt, en op station Utrecht stond de intercity naar Maastricht alweer klaar. Instappen en wegwezen, wat wil je nog meer. Totdat we het station van Den Bosch naderde, de borden in de trein gaven in ene keer aan dat Den Bosch het eindpunt was, en niet meer Maastricht en we keurig op tijd in Den Bosch zouden aankomen. Ja me hoela zeg, ik moest naar Maastricht…

Tussen Eindhoven en Boxtel rijden geen treinen door een defecte trein.
Houdt u rekening met een extra reistijd van 30 – 60 min.
De verstoring is naar verwachting rond 18:00 uur verholpen.
woensdag 25 september 16:40

De beperkingen tussen Eindhoven en Boxtel als gevolg van een defecte trein zijn voorbij.
Houdt u nog rekening met een langere reistijd.
woensdag 25 september 19:13

Ofwel het hele zootje stond bijna twee en een half uur stil
Sakkerdjie, zoiets moet je eens meemaken. Vanaf vanaf 16.40 werden alle treinen vanuit Utrecht weer netjes terug gestuurd en werden dus treinladingen mensen in Den Bosch gedumpt. Een duizendtal mensen stond te wachten op bussen en toen uiteindelijk het spoor werd vrijgegeven kwamen er Japanse taferelen naar boven. De eerste trein was de intercity naar Eindhoven die door mocht, Gevochten werd er voor een plaatsje en de trein kon eerst weer vertrekken nadat enkele mensen hardhandig uit de trein werden verwijderd. De deuren gingen namelijk niet meer dicht. Op advies van een “niet nader te noemen persoon van de NS” begaf ik me spoorslags naar een ander perron waarop op het moment van het vertrek van de ene IC naar Eindhoven, de volgende IC naar Maastricht binnen liep. Mensen konden naar binnen, de deuren sloten en de trein vertrok… Hoezo extra mensen meenemen die nog bij de bussen stonden. Ik had een riante plaats en was de koning te rijk. Totdat we in Eindhoven het station binnenliepen. Oh My Lord, al die gasten die gevochten hadden om met die eerste trein mee te kunnen en nog verder moesten dan Eindhoven stonden daar te wachten om mee te kunnen. Ik had geluk gehad en dank alsnog deze NS’er voor het advies. Ik ben hierdoor maar een uur en een kwartier kwijtgeraakt. Een ouder echtpaar stond al meer dan twee en een half uur te wachten, en profiteerden ook nog even mee met mij…

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

16 Comments

 1. frank-103

  Meestal gaat de treinreis goed, maar soms maken ze er een zootje van. Als het dan nog overmacht is voor NS kan ik het nog wel hebben, maar soms hebben ze gewoon merkbaar een hekel aan treinreizigers!

 2. Nou dan zit je daar maar te zitten, terwijl je in Maastricht moest zijn. Ik probeer de trein en trouwens alle ov maar zoveel mogelijk te mijden.
  Hier in Zeeland is trouwens ook maar één spoorlijn en verder moet je met bussen tevreden zijn. Nou geef mij mijn eigen voituurke maar al die vertragingen en rare omwegen zijn dan niet nodig. Hier zijn ook zelden lange files, dus. . .

 3. En dat maakt dat ik meestal maar kies om met eigen vervoer te gaan. Niet alleen om de vertraging, maar ook om die Japanse taferelen. Dan zit ik maar liever een half uur in langer in de auto om dat ik in de file sta. Ik ben dan in ieder geval wel op mijzelf.

 4. jemig wat een verhaal… reis al een tijd niet meer met de trein, maar dit soort dingen hoor je steeds vaker…voor lange afstandsreizen was de trein altijd heel geschikt, maar of dat nog steeds zo is… nee dus… geluk bij een ongeluk dat je heen niet te laat aankwam… dat was helemaal balen geweest… en wat heb je hiervan nu geleerd? Dat zegt mijn partner altijd…..groet…..Agnès

 5. Nou, je wordt bedankt voor dit verhaal. Ik moet vrijdag 11 oktober met de trein naar Amsterdam. Maar dit gelezen hebbende geloof ik dat ik maar het beste mijn spullen nu al kan gaan pakken om er zeker van te zijn dat ik op tijd op mijn plaats van bestemming ben. Dankzij de NS, hoor je mij daarom niet zeggen….

 6. Wat een feest Sjoerd, sommige mensen hebben ook altijd mazzel. Het probleem is natuurlijk omdat we zo’n klein land zijn, als er iets fout gaat, dan gaat het goed fout.

  Maar je hebt gelukkig nog in j eigen bed kunnen slapen.

  Love As always
  Di Mario

 7. Als je met de trein gaat is dat het risico, gebeurd nog steeds veel.
  En omrijden is er niet bij, gewoon bij de massa aansluiten.
  Gelukkig verliep je verblijf in de jaarbeurshallen wel zonder problemen. Hans

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.