Je hebt anderen nodig om verder te komen
Je hebt anderen nodig om verder te komen

Je hebt anderen nodig om verder te komen

Op de KPN let’s talk business bijeenkomst van afgelopen woensdag zat als onderdeel van bewust wording, een stukje theaterschow van muzikant en theatermaker Tjerk Ridder uit Utrecht. Doel van dit stukje show was het aantonen dat je niet alles alleen kan, dat je soms anderen nodig hebt om verder te komen en om je grenzen te verleggen. De show heet trekhaak gezocht en gaat over zijn reis in 2010 van Utrecht naar Istanbul. Stel je voor om met je hond, teckel Dachs, gitaar, en een caravan maar zonder auto naar Istanbul af te reizen. Met een bordje in verschillende talen waarop stond “trekhaak gezocht”. Langs de kant van de weg liften in de hoop dat er iemand stopt om jou en je caravan een stuk mee te nemen. Eveneens mee was journalist Peter Bijl, om alles vast te leggen wat er gebeurde tijdens de reis. Het hele verhaal is onderdeel van zijn theaterprogramma, wat inmiddels meer bekendheid heeft dan alleen in theaters. Steeds meer is het een onderdeel van een stukje bewustwording binnen bedrijven, geef niet op, als je het niet alleen kan zoek hulp. En je vind altijd wel iemand die jou wil helpen. Ofwel je hebt anderen nodig om verder te komen. Een prima stukje theaterwerk wat Tjerk samen doet met . Als je eens in de gelegenheid bent, ga eens kijken en begrijp dan wat hij bedoelt… Zelf schijft hij: “Geïnspireerd door de ervaringen onderweg ontstond de multimedia voorstelling: Trekhaak Gezocht! Een theatrale roadmovie. Een unieke beleving waarin Tjerk Ridder en musicus Matthijs Spek het publiek meenemen op reis aan de hand van universele thema’s als oorsprong, dromen, daadkracht, eenzaamheid, gastvrijheid, vooroordelen en vertrouwen.”

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

12 reacties

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.