Gatverpielekes koud hè
Gatverpielekes koud hè

Gatverpielekes koud hè

Sakkerdjie, waren we afgelopen weekend even bij Intratuin in Roermond, staan me daar de kerstspullen al klaar voor de verkoop. Met draaiende carrousels, een compleet skioord, schaatsende deernen en zie ik daar een erwtensoep kraam, of koek en zopie. Trouwens wie weet nog dat zopie een mengsel van warm bockbier en rum is waaraan eieren, kaneel en kruidnagelen zijn toegevoegd…
Maar goed, alle gekheid op een stokje, nog even terug naar Intratuin, je krijgt er er bijna nog geen planten meer. Van tuincentrum tot woonwarenhuis verworden. En dat terwijl ik daar echt alleen maar kwam voor een paar plantjes. Die ik overigens nog wel heb kunnen bemachtigen en in de tuin heb neergezet voor dat ze bevriezen, zo erg was het dus niet. Niet dat ik er een probleem mee heb dat ze nu al beginnen met de verkoop van kerstspullen, iedereen probeert om te overleven in deze tijd, maar september vind ik toch nog wat te vroeg, ik ben nog niet in the mood.
Trouwens, het kan ’s morgens vroeg al gatverpielekes koud zijn. Niks niet “kapje eraf van de MG weer” meer. Nog even en de Mégane neemt de taken van vervoermiddel over. De winterbanden liggen erop, hij is er helemaar gaar door.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

18 Comments

 1. ja ja ook hier hetzelfde bij de tuin centers……….. helaas.
  maar Sjoerd smorgens is het koud maar in de middag kan het dakkie nog los hoor, ik doe het ff niet heeft een andere reden, maar zo,n bikkel als jij……….
  😉

 2. Niks geen winkels in, momenteel zelf van alles bakken en brouwen. En de sintasanta-folders gaan ongeopend in de papierbak ( maar dat is trouwens met alle folders )
  Eerst nog een hele maand lekker oktoberen en dan pas komt november. O zo.

 3. Ook al pepernoten getraceerd bij de supermarkt…de zomer is nog niet voorbij…..of….maar inderdaad je bent er nog niet voor in de stemming…en ook tegen die tijd ben ik er meestal niet voor in de stemming….vanmiddag was het overigens nog superweer, was er met “dakkie eraf” nog ffkens lekker op de fiets….Agnès

 4. De pepernoten zijn al weer weken te verkrijgen, chocoladeletters in de schappen, volgens mij zijn de zomerspullen alweer reeds voor volgend jaar te verkrijgen.
  En de tuin, daar moeten we inderdaad weer mee aan de gang.

 5. Van mij mogen ze doen wat ze willen, wij vieren ook geen kerst. Dus mij stoort het niet, maar als je van die tradities in december houdt, kan ik me voorstellen dat het je stoort.

  Love As Always
  Di Mario

 6. Mogguh Sjoerd, ik zag afgelopen week in de super ook al de snieklaasspullen liggen. Chocoladeletters, pepernoten, sintjes van chocolade enz.
  Nou ik ben blij dat ik geen kleintjes meer heb, want die snappen er niets van, die willen gelijk hun schoen zetten denk ik.
  Eigenlijk vind ik dat er voor half november geen sintspullen in de winkels horen en voor 6 december geen kerstartikelen.
  Nog even en er ligt in augustus al van dat spul.
  Voorlopig is het 1 oktober en ik moet mijn vorstgevoelige planten nog uit de tuin halen.
  Fijne dinsdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.