Vakantieganger – door Frank
Vakantieganger – door Frank

Vakantieganger – door Frank

Dat ben ik, “vakantieganger”. Nog steeds volgende week mag ik weer gaan werken, maar deze week geniet ik nog even van het mooie weer hier. Weg geweest ben ik ook, twee keer zelfs. Eerst zijn we met de auto naar Italië geweest, Toscane om precies te zijn. We hadden een heel fijn hotelletje in de “Middle of nowhere” wat wel weer enigszins centraal lag ten opzichte van de bezienswaardige steden zoals Siena, Lucca, Florence en wat kleinere stadjes. We hebben ze allemaal bezocht, steeds maar één dag en dan de Highlights bekijken. Nou Italië daar zou ik verslaafd aan kunnen raken. Wat mooi allemaal. Op het moment ben ik het boek Inferno van Dan Brown aan het lezen, wat zich in Florence afspeelt, zoveel nog niet gezien blijkt, dus moet ik nog eens terug. Na Italië ben ik een paar dagen thuis geweest en toen zijn we naar de Tsjechische hoofdstad Praag geweest, met de bus. Een reis georganiseerd door de personeelsvereniging van de stichting waar mijn echtgenote werkt. Zelf betalen, maar door de grote groep voor een hele mooie prijs. Het is een lange rit maar alleszins de moeite waard. Praag is zo’n ontzettend mooie stad, het is gewoon een groot openluchtmuseum. Uit Praag zijn we zondagavond laat thuisgekomen. Nu is het sorteren van de foto’s van de afgelopen drie weken begonnen en dat moet weer een albumpje worden. Dus als het a.s. donderdag regent dan weet je wat ik aan het doen ben. Oh ja, ze maken ook best een lekker pilsje daar in Tsjechië.

Toscane:

Praag:

18 reacties

  1. Ik ben wel in Firenze, Venezia, Brindisi, Genova en heel veel mooie steden daar tussen geweest, maar Toscane en dan vooral Sienna staat nog immer op mijn lijstje. Firenze en Venezia vond ik wel absurd touristisch, wat me tegen staat.

    In Praag en Plzen ben ik geweest toen beide nog in Tsjecho-Slowakije lagen. Helaas waren die mooie putdexels er toen nog niet. Die zullen wel uit Duitsland (Buderus) gekomen zijn in de laatste 20 jaar.

    Plzen (Pilsen op z’n Duits) is wel de stad waar het pils bedacht is. Destijds vielen meer de Scoda-invloed op. Alles was van Scoda inclussief het Scoda-hotel waar ik sliep. Nu ik weer in Frankrijk geweest ben, ben ik wederom behoorlijk weg van Kronebourg 1664 uit Strasbourg. In Duitsland drink ik graag Beiers tarwebier. De Britse ales en Ierse donkere bieren zijn niet aan me besteed en bier met een te hoog alcoholgehalte en/of zeer veel joules per kubieke meter evenmin. Daarmee vallen ook Belgische bieren doorgaans af.

    1. Westvleteren is in ieder geval, het duurste of een van de duurste bieren. Of het het lekkerste of het beste is, is een kwestie van smaak, en kun je m.i. pas echt beoordelen als je elke biersoort ter wereld geproefd hebt. Succes en proost zou ik zeggen!

      1. Ik beaam Sjoerd ! Westvleteren is de beste ! Het is de zuiverste grondstof ooit gezien , duur komt het omdat het rijpingsproces zo lang duurt En de zorg ook ! net als de maltwhisky daar is veel werk aan ! Ik ben van de streek en ben er trots op , net als de Rodenbach en de sixtus van Watou ! ga vanavond er een opendoen !

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.