Het licht in Den Polder

Het licht in Den Polder

Trafohuisjes bVision.nl

Haba schrijft:
“Hierbij een paar foto’s, het huisje staat aan de Dorpsdijk in Vrouwenpolder. Maar ik kan de zijkant niet goed op de foto krijgen omdat daar allemaal bomen en struiken staan. Het staat aan de doorgaande weg door het dorp en door de toeristen is het daar nogal druk tot oktober. Ik kan dus niet lang midden op de straat blijven staan.”
Toch is het een mooi en duidelijk resultaat mooi is ook het uitgelichte logo van de PZEM. De Provinciale Zeeuwse Energie Maatschappij, tegenwoordig is het daar volgens mij Delta. Het ligt aan het einde van de dorpsdijk, tegenover de minicamping Elzenoord.

Trafohuisjes bVision.nl

Vrouwenpolder, of Den Polder ligt in het noordelijk puntje van Walcheren, dichtbij de Veerse Gatdam die het eiland verbind met Noord-Beveland. Het valt dan ook binnen de gemeente Veere. Door het mooie brede Noordzeestrand id het een aantrekkelijke gemeente voor toeristen. En daardoor ook een mooie bron van inkomsten voor de plaatselijke middenstand. De Pelgrimskerk, een Nederlands Hervormde Kerk, is een prominent aanwezig bouwwerk in het dorp. Het natuurgebied oranjezon en de gelijknamige camping worden dan ook druk bezocht.

Trafohuisjes bVision.nl

De foto’s bij het artikel zijn van Haba
Nog ene in de wachtrij…

click to see the pictures big

Trafohuisjes bVision.nl

17 Comments

  1. Kijk eens aan ons Polderse huisje in the picture. Ja het is hier heerlijk wonen, maar ik blijf wel ‘import’ natuurlijk.
    Toch zijn de dorpen langs de kust niet zo behoudend en stijf, ze zijn hier gewend aan de meest uiteenlopende vakantiegasten vandaar een opener karakter dan de dorpen in het midden van het eiland.
    In het seizoen een drukke familiebadplaats waar heel veel gezelligheid is, zelfs in de winter zijn er tegenwoordig nog vakantiegasten en zijn er nog een paar terrasjes open, eventueel met een fleece dekentje om het niet te fris te krijgen.
    Leuk dat je mijn foto’s kon gebruiken Sjoerd.

  2. Ik ken Vrouwenpolder wel goed, kwam er twee x per jaar op vakantie. Heerlijk daar. Bij de boer aan de overkant haalde ik dagelijks mijn aardappels en groente. Helaas is het er door omstandigheden de laatste twee jaren niet meer gelukt er te komen.Toch nog maar es proberen of het in 2014 wél gaat lukken. Kan de streek bij iedereen aanraden. Zeeland en met name Walcheren is een prima uitwaaistek.

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: