Blog Action Day – human rights
Blog Action Day – human rights

Blog Action Day – human rights

Amnesty International is een onafhankelijke beweging die zich inzet voor slachtoffers van schendingen van mensenrechten. Amnesty heeft 3 miljoen leden, donateurs en vaste begunstigers in meer dan 150 landen. Amnesty Nederland is met bijna 280.000 leden één van de grootste afdelingen. Al jaren steun ik Amnesty International op allerlei manieren, zo ook vandaag. Het is een grote organisatie die behoorlijk wat in de melk te brokkelen heeft en ook opkomt voor het individu. Of het nu activisten van Greenpeace zijn, of een eenzame rus, dat maakt niet uit. Door publieke bekendheid hebben die mensen een kans op een menswaardig bestaan als Amnesty International hierop reageert.

In al de jaren dat de mens op deze aarde woont zijn er oorlogen, is er geweld, terrorisme en niet alleen op nationaal niveau. Maar ook in de vorm van godsdienst oorlogen, rassenhaat, hooligans, motorbendes en ga zo maar door. Ook de kleine dingen hebben voor de betrokkenen grote gevolgen, kindermishandeling, huiselijk geweld, straatprostitutie, loverboys. Het zit op de een of andere manier in de mens. Of het egoïsme is, een gebrek aan verdraagzaamheid ik weet het niet. Ik weet wel dat ik er geen deel van wil uitmaken, maar vreedzaam in het leven wil staan. Niet de zin van het leven wil weten, maar de Zen van het leven. Op mijn manier wil ik hieraan een steentje bijdragen.

Blog Action Day wordt jaarlijks gehouden en heeft ieder jaar een ander thema. Ik heb verscheidene keren meegedaan, het thema moet je dan wel aanspreken

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

20 Comments

 1. Amnesty International is een onafhankelijke beweging die zich inzet voor slachtoffers van schendingen van mensenrechten. Echter zolang mensen nog geld blijven geven aan welke actie dan ook, ziet de overheid nog geld dat niet in hun bezit is. Daar zou Amnesty International iets aan moeten doen.

 2. Aan de ene kant: ik vrees dat de mensheid niet zonder oorlog kan, er is altijd wel weer ergens iets dat niet door de beugel kan.

  Maar aan de andere kant, wat hebben wij hier en nu toch een ontzettend fijn leven he, besef dat!

 3. Amnesty, een prima club met goede acties. Ik heb ook een tijd brieven geschreven, het is zoals SL hierboven zegt, triest dat het nog steeds nodig is.
  Ik wens je een fijne woensdag toe.

 4. Goeie aktie.

  AI ken ik al vanaf mijn studententijd en het sijpelt altijd linksom rechtsom weer in mijn leven binnen. Jarenlang meegedaan aan schrijfacties. Af en toe ook ook over geschreven op mijn blog. Het trieste is dat het nog steeds onder de aandacht moet blijven van mensen omdat onze wereld nog niet zo ver is door geëvolueerd dat dit soort instanties niet meer nodig zouden zijn.
  The dream, de droom is nog ver weg, maar niettemin toch in veel harten al aanwezig.
  Keep up the good work.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.