Oorontsteking – door Frank
Oorontsteking – door Frank

Oorontsteking – door Frank

Oorontsteking, iets wat ik zolang als ik me kan herinneren, nooit heb gehad. Nu dus wel, en ook nog aan mijn beste oor. Ja want ik ben gedeeltelijk doof, ik hoor letterlijk geen fluit, want ik hoor geen hoge tonen. Omdat het ene oor, nog slechter is dan het andere, spreek ik toch nog van mijn goede en slechte oor. Daarom draag ik al jaren hoorapparaten, en om dat de vorige versleten waren heb ik sinds een maand nieuwe. Als ik door het bos wandel zonder mijn hoorapparaten dan is het muisstil, ik hoor geen vogels fluiten niks. Voor ik mijn hoorapparaten had vroeg ik mijn vrouw wel eens, fluiten er nu vogels? Hetgeen ze dan bevestigde. Nou ja ik kon het niet controleren. Zo praten ook veel mensen te zacht voor mij. Pas als ik de hoorapparaten in mijn oren doe dan onstaat een kakafonie van geluid. Soms zelfs wat te hard, maar daar heeft de moderne techniek wat op gevonden, middels een afstandbediening kan ik diverse standen kiezen, en ze ook harder en zachter zetten en zelfs helemaal uit. Een verademing soms, echt waar. Maar nu zit mijn ene oor, door de ontsteking helemaal dicht, zo gezwollen is het. Pijnlijk is het ook en een beetje koorts hoort er ook nog bij. Ik ben al twee keer bij de dokter geweest, maar het wordt tot nu alleen nog maar erger in plaats van beter. Als het eind van de week niet beter is moet ik terugkomen, even doorzetten dan maar.

22 Comments

 1. Oorontsteking is vervelend, maar wel tijdelijk natuurlijk. Doof zijn is niet zo pijnlijk, maar wel vervelend. En dan heb jij nu allebei. Het zit je niet mee. STerkte en beterschap.

  Love As always
  Di Mario

 2. Het ergste is als iemand iets zegt en je hoort het maar half meer ! Als je niet kijkt naar de persoon heb je het niet gehoord en twee mensen verder aan een toog hoort ge alleen maar geroezemoes en begrijpt ge geen bal !

 3. Dag Frank,

  ongevweer mijn verhaal lees ik hier!
  Ik draag dus ook twee hoorapparaten. ben er héél blij mee!!
  Nu kan ik iedereen tenminste verstaan. En als ik geen zin heb doe ik ze uit!
  Maar… dat rechteroor van mij is nu ook lichtelijk ontstoken.
  Moet er even mee naar de dokter…

  Sterkte! Groet van Marlou

  .

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: