Vergeefse hoop – door Frank
Vergeefse hoop – door Frank

Vergeefse hoop – door Frank

Het is niet zo dramatisch als de titel klinkt, maar vanaf 1 november aanstaande stopt Google met iGoogle. Dit is al een jaar geleden aangekondigd, maar ja een jaar is lang, daarom heb ik het een beetje vooruit geschoven om een alternatief te vinden. Ik ben teleurgesteld in Google, anderen waren boos, maar boos zijn is niet relaxt, dus dat probeer ik te vermijden. Al hadden ze maar een betaalde versie aangeboden, maar ook dat behoort niet tot de mogelijkheden. iGoogle is/was mijn standaard startpagina in mijn browser. Handig omdat je al je feeds en links en niet te vergeten een paar widgets bij elkaar hebt daarmee. Ik heb steeds gehoopt dat ze het in stand zouden houden, maar nu ze de laatste weken continu aan het waarschuwen zijn dat je je spul moet back-uppen, denk ik toch dat dat niet gaat gebeuren. Dus ben ik naarstig opzoek gegaan naar een alternatief. Vroeger heb ik zelf eens een heuse startpagina geschreven, maar die had zo zijn beperkingen met onderhouden, en omdat er weer bij te programmeren, daar gaat me teveel tijd inzitten die ik liever anders besteed. Daarom ben ik de alternatieven op internet zelf gaan zoeken. Uiteindelijk na wat zoek en uitprobeerwerk bleven voor mij Symbaloo en Netvibes over. Ik moet zeggen dat ik van Symbaloo heel gecharmeerd was, ieder zijn eigen voorkeur natuurlijk, maar door iets wat ik als een Bug ervaar heb ik er toch vanaf gezien en heb ik uiteindelijk voor Netvibes gekozen. Symbaloo heeft de akelige onhebbelijkheid om niet automatisch in te loggen en dat doet Netvibes wel. Ook had Symbaloo wat moeite met het inlezen van Feeds, en daar heb ik het toch ook voor nodig. Voor eigen gebruik is Netvibes gratis. Dus is Netvibes voorlopig als standaard voor mij ingesteld, tot ik wellicht ooit iets beters vind natuurlijk. Want zoals je aan iGoogle kunt zien, niets is voor altijd, maar dat geldt ook voor onze kant. Hyves is ook door velen verlaten ten gunste van Facebook, en ik voorspel dat Facebook ook niet het eeuwige internetleven heeft.

Hieronder wat Netvibes schermafdrukken:

 

14 reacties

  1. Zo rond de eeuwwisseling was ik wel een fan van Google, maar ik krijg er de laatste tijd steeds minder sympathie voor. Het gaat allemaal maar om het opslurpen van data en geldelijk gewin, met de gebruikers wordt helaas steeds minder rekening gehouden.
    Mooi dat je toch een alternatief hebt gevonden voor i Google, zelf gebruikte ik het niet.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.