Het ligt – door Frank
Het ligt – door Frank

Het ligt – door Frank

De glasvezel ligt tot in de meterkast en is inmiddels aangesloten door een van de vele providers. Want dat is een van de grote voordelen, wij hebben voortaan keuze wie bij ons het televisiesignaal naar binnen mag brengen. Na wat vergelijkingen gedaan te hebben bleven er drie providers over die konden bieden hoe ik het wilde hebben. Wie van de drie dus. Ik had nog niet echt een keuze gemaakt, maar ik kwam bij een van de drie voor de winkel te staan, en moest toch even op mijn echtgenote wachten. Dus maar eens binnen gaan kijken. Na een goed verhaal van de verkoper en heel veel introductie-extra’s heb ik ter plekke besloten om met die provider in zee te gaan. Het is dus KPN geworden met hun “Alles in een” pakket. Afgelopen vrijdag kwam de monteur, en uiteraard werkte het niet, de glasvezel gaf geen signaal. Afgelopen maandag is dat door de Glasboer in orde gemaakt, ze hadden er bij mijn aansluiting ergens in een verdeelkast, een defect patchkabeltje in gevioold. Maar nadat het vervangen was liep een en ander meteen goed. Alleen heb ik wel nog met de servicedesk moeten bellen voor een abonneenummer en een pincode. Anders krijg je de televisie niet geïnstalleerd. Het telefoonnummer van de servicedesk is gratis en na nauwelijks wachttijd werd ik al geholpen. Mijn telefoon doet het, de televisie heeft een perfect beeld, en internet doet het ook. De beloofde 100Mb upload en download doen het ook als ik via het vaste netwerk verbind, echter de wifi laat nog even te wensen over qua snelheid. Dat behoeft dus nog enige aandacht. De televisie is aangesloten via een netwerkkabel, net zoals de computer; dit in plaats van een coaxkabel. Dat netwerk is weer verbonden middels zogenaamde powerline adapters, dus niks kabels trekken, maar gewoon via het lichtnet verbinding maken. Dat werkt echt perfect tot nu toe. Ik kan mijn televisie nu voortaan plaatsen waar ik stroom heb en ben niet langer aangewezen op de hoek in de kamer waar de aannemer destijds de aansluitdoos heeft gemaakt.

Glaspatchkabeltjes

Patchkabels

20 Comments

 1. Han

  Zo dus bij jou is de snelheid ok. Maar de TV aansluiten op een UTP kabel is nieuw voor mij. We hebben wel internet op de TV maar nog geen zender pakket via de ZIGGO UTP kabel (dacht ik).

 2. Ik woon net als A van de AA op het platteland, geen glasvezel hier, maar wel fantastisch televisie kijken en Internetten….rarara…

  ps. Altijd fijn als zo’n klus weer klaar is, want een leven zonder de media is geen leven meer:-)))))

  Groet-Agnès

 3. Fijn ook dat alle fabrikanten meewerken aan de standaardisatie van kabeluiteindes…;-) Ach, ooit had men in Engeland ruim 80 verschillende stopcontact stekkers! Fijn dat alles naar wens werkt. Ik duim voor je dat de stroom niet uitvalt.

 4. Dat klinkt goed. Mooi dat dat nu werkt, maar dat van die wifi zou ik toch wel graag ook geregeld hebben. Ze zijn hier nog in de stad aan het aanleggen. De binnenstad is al klaar, maar de providers nog niet.

  Love As Always
  Di Mario

 5. Goede morgen Sjoerd, fijn dat alles nu gedaan is, ik hoop dat het ook een verbetering voor je is.

  ot.
  Ik heb de onderdelen van mijn bewerking al weggegooid, maar ik kan me de zwarte achtergrond ook wel voorstellen, dan komt de dame natuurlijk meer in beeld. Nu ga ik niet opnieuw aan de gang, meestal gooi ik alles weg als ik een plaatje heb gemaakt, anders komt mijn pc zo erg vol te zitten.

  Fijne donderdag gewenst.

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.