Security
Security

Security

bVision Photography

Hot item voor mij deze week was Security. Ofwel het beveiligen van data in ons netwerk. Dat was o.a. waarom ik afgelopen woensdag op de security-beurs in Utrecht was. Een hele onderneming, want we moesten twee keer met de trein, maar wonder boven wonder, zo vlak voor Halloween gebeurde er niets en liepen de treinen niet meer dan een paar minuten achter op schema, niet gek voor een doordeweekse dag.
Security bouw je op door om je bestaande netwerkomgeving (LAN) enkele lagen te leggen die het de inbreker moeilijker moeten maken om daar binnen te geraken. Een apart laagje hierbij is een stukje niemandsland, de DMZ, In goed Nederlands een gedemilitariseerde zone. Zowel aan de binnenzijde als aan de buitenzijde staan grensovergangen met wachtposten. Naar bevriende omgevingen wordt dit ook gedaan, maar daar laten we het niemandsland achterwege en kunnen we zonder paspoort naar binnen, wel kom je dan via een tunnel naar binnen waar je enkel je wachtwoord hoeft te zeggen om in je vertrouwde omgeving te komen(VPN).

bVision Photography

Mijn taak in deze is er om samen met mijn collega’s ervoor te zorgen dat op alle grensovergangen het doorgaande verkeer gecontroleerd wordt en het gecontroleerde verkeer voorzien van wachtwoord en pas onder begeleiding de DMZ mogen passeren en het netwerk mogen betreden.
Indien u nog aanwezig bent in deze “Jip en Janneke” uitvoering van de beschrijving van ons netwerk, wil ik het hier ook bij laten. De foto’s zijn van de jaarbeurs waar deze Security-beurs werd gehouden.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

13 Comments

  1. ha die Sjoerd,

    je kunt zeggen wat je wilt, maar door jouw Jip en Janneke uitleg snap ik waar je het over hebt! Keigoed!!

    Ik wens je een goed beveiligd en droog weekeinde toe!

    groet van Marlou

    .

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.