Pompidompiedompie
Pompidompiedompie

Pompidompiedompie

Gatverpieleke wat een kabénissen van pompoenen trof ik gisteren aan op de mert in Mestreech. Miljaar, en de arme Luc sleept ze iedere keer weer mee overal naartoe om ze te laten zien. De vuschkroam had er ook weer een paar klanten bij die een aantal grote garnalen in een pakje van deeg gebakken in pure plantaardige olie kwamen eten. Toen we deze delicatesse aan het verorberen waren zagen we op de doos aan de zijkant van de bewuste vuschkroam staan dat het imitatie-garnalen waren. Ja zeg.
Niet dat we daarom de reis naar Maastricht maakten, nee hoor, alleen maar om een tas te gaan kopen. De tas van mijn vrouw was helemaal versleten, echt waar, nu was dat ook niet echt vreemd als je zag wat daar allemaal uitkwam, tot appels aan toe die inmiddels een paar keer de Mergelland route hebben gereden. Nu loopt er naast me een slangenprint in mooi MidnightBlue nepleder, met mijn vrouw eraan vast, dat dan weer wel, ze moet natuurlijk wel zelf dat loodzware ding dragen … Nog even op een terras een bekend Duits pintje gepakt en dat was het dan weer voor gisteren. Het werk thuis wachtte, pittig gegrilde kip met zoetzure saus en frietjes erbij, yammie. Vandaag wordt het eenvoudig, Macaroni Da Me!.

click to see the pictures big

bVision Photography

bVision.nl een Parkstad Limburg blog

20 Comments

 1. Van tassen weet ik helemaal niks en dat wil ik erg graag zo houden. Ik krijg alleen te horen dat het een nuttige en noodzakelijke aankoop betrof, vergelijkbaar met mijn modelspoor aankopen. Dat werkt bij ons erg goed!

 2. Annette Barendregt

  Ik koop wel tassen, maar gebruik ze niet. Raar, hé? Ik vind het altijd zo’n gedoe. Ik neem er alleen eentje mee op vakantie voor de paspoorten enzo, maar verder….nee. Aan een gsm en een portemonnee heb ik voldoende. Pompoenen vind ik wel lekker als soep. Weer eens wat anders dan erwten! 🙂

 3. Vraag me dan af waar die imitatiegarnalen gevangen worden 😉
  En dan nog een nepslangleder tasje…. hopelijk zijn die pompoenen niet van kunststof, wat als daar een soepje van wordt gemaakt ligt die zeker zwaar op de maag.
  Goed dat je wel weet wat er in de macroni Da Me gaat…..
  Ik hou het maar bij een bekend Hollands pintje…………

Reageren mag, maar hou het netjes...

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.