Tis nieuw voor mij – door Frank
Tis nieuw voor mij – door Frank

Tis nieuw voor mij – door Frank

Daar sta je dan, er is iets met mijn laptop zei een familielid, “Word” start niet meer op. Breng de laptop maar langs, dan kijk ik wel zei ik. De laptop werd gebracht, ik start hem op en ik zit tegen het “Metro” scherm van Windows 8 aan te kijken. Merde, daar heb ik dus nog nooit mee gewerkt. Het is er nooit van gekomen en de berichten die ik er over hoorde, die klonken als “het is maar behelpen”. Na een kleine opwegwijzing door de eigenaar van de laptop kon ik toch nog redelijk mijn weg vinden. Er zijn in Windows altijd meerdere wegen die naar Rome leiden, dus gestaag verder werkend begon ik die dingetjes te vinden die ik nodig had om naar het eigenlijke probleem te kijken. “Word” doet het nu, en Sjoerd heeft me vandaag nog wat extra tips gegeven hoe je door deze, m.i. draak van een OS, heen kunt komen. Het zit in ieder geval vol eigenaardigheden, waar ik tot nu toe van hoor, dat je er mee moet leren leven. Vanavond nog even een andere (lees betere) Antivirus er op zetten en de Laptop kan weer terug naar zijn eigenaar. Tevreden als ik ben met Windows 7, zal het nog wel even duren voordat ik naar Windows 8 of 8.1 ga kijken. Maar ik vermoed dat het wel Windows 9 of 10 wordt voor mij, voorlopig zie ik de 8 en 8.1 versie als een bevlieging van Microsoft.

Volgens onderstaande afbeeldingen is er een zekere trend te bespeuren in de diverse Windows-varianten.

 

18 Comments

  1. Zelf vond ik Windows matig t/m Win98. Pas bij Win98se werd het beter. 2.6 3.1.1 vond ik belabberd, met DOS 6.22 en wat TSR-software kon ik meer multitasken. Op dit moment heb ik nog immer XP en die bevalt me ook prima. Ik heb wel mensen met Vista en Win7 geholpen en vind de verschillen onder de motorkap niet erg groot. Kom nog altijd DOS-materiaal tegen. Met Win8 heb ik nog niet te maken gehad. Office gebruik ik in het geheel niet meer, de gratsi OpenOffice voldoet uitstekend en geeft geen gezeur met licenties en updates. OO laat ik opslaan in 2000/XP-formaat (.doc etc.) en dan merkt niemand het verschil.

  2. Begonnen bij het DOS heb ik de meeste Windows versie’s gehad, (W98 en W7 niet)
    Toegegeven dat niet alle versies top waren, zoals Vista, alhoewel ik er momenteel nog een PC op heb draaien.
    En Windows 8, het is ff wennen en ik heb nog niet geupdates naar 8.1. maar waar vergelijk je het mee. Een beetje appels met peren vind ik.
    Jammer dat er geen echte concurrent voor Windows op de markt is, Linux een leuke poging, maar verre van wat W is. IOS van Apple is beperkt tot Apple en het is net als een Audi rijden, het rijdt/werkt nijdig, maar je moet niet iets meer willen hebben, want dan heb je een probleem.
    Ik had gehoopt dat Android zich verder zou ontwikkelen tot een volwaardig bestruringsysteem, maar ……

Reageren mag, stay safe!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: